Landal GreenParks med Green Key lægger om til sparepærer, økologi og grøn energi

"Vi ved fra de årlige kundeundersøgelser i både Holland, Tyskland og Belgien, hvor de har været i gang i længere tid, at gæsterne efterspørger affaldssortering, bæredygtighed og sund mad. Vi forventer helt klart, at den efterspørgsel kun bliver større"

LandalSøhøjlandet Drikkevand.jpg

Det fortæller Kent Lodberg, der er salgs- og marketingmanager fra Landal GreenParks i Danmark, der har opkøbt fem feriecentre i Jylland og har sat gang i en omfattende grøn omstilling.

Den hollandske kæde Landal Green-Parks har købt sig ind i Danmark ved at overtage foreløbig fem jyske ferieparker og har det seneste år arbejdet på at omstille dem til mere miljøvenlig og bæredygtig drift, skriver Politiken.

Længst er parken Landal Søhøjlandet kommet og har modtaget certificeringen ' Green Key', som tildeles for eksempel feriesteder, der lever op til en række krav om bæredygtig drift, herunder CO2-belastning, energiforbrug, affaldshåndtering og madspild. Certificeringen gælder for et år ad gangen, hvorefter der skal ansøges på ny.

”Det er ingen hemmelighed, at vi før omstillingen konsekvent valgte de billigste, kortsigtede løsninger overalt. Før købte vi bare den billigste halogenpære på markedet, når en pære gik, men nu sætter vi en sparepære i, selv om den måske først tjener sig selv ind om lang tid. Det er strategien nu: Vi går det hele igennem og vælger de langsigtede løsninger”, fortæller Kent Lodberg, der er salgs- og marketingmanager hos Landal GreenParks i Danmark.

20 millioner kroner har det indtil videre kostet at omlægge de fem tidligere Dayz-parker herhjemme til Landals koncept

Læs artikel...