Hotel Fuglsangcentret

Bronze

Det Økologiske Spisemærke

Fuglsangcentret er et firestjernet kursus- og konferencecenter beliggende i Fredericia lige midt i Danmark. Et centralt møde og feriested for hele landet.

Fuglsangcentret blev indviet den 1. september 1989, og ejes af Dansk Blindesamfund, hvorfor der også blev stillet særligt store krav til arkitekternes løsning af projektet. Resultatet er blevet et af Danmarks, vel nok, mest tilgængelige byggerier.
Grundtanken var at skabe et byggeri med et let og optimistisk præg. Denne grundtanke går igen i materialevalget, den lyse indretning og udsmykning.
Huset er ligeledes opført med det ønske for øje, at blinde og svagsynede skal kunne orientere sig på bedste vis.

Fuglsangcentret strækker sig over 5200 m2 under tag, og beliggende omkring den 7 tønder land store park med en skøn sansehave hvor både lyd, duft og synssansen udfordres, og herfra er der direkte adgang til skoven. Omgivelser, som skaber de skønneste muligheder for fordybelse – og til at inspirationen kan blomstre.

Værdier

Fuglsangcentrets værdier er gæstfrihed, nærvær og varme. Noget vi gør os umage for at efterleve, så vores gæster får et ophold, hvor de kan mærke os, og kan mærke roen. Der er plads til forskellighed, kombineret med professionalisme og med service i højsæde, så vi lever op til vores gæsters forventninger – og gerne lidt mere end det. Det må gerne føles, som at komme hjem til sit andet hjem.

Medarbejdere

De er 80 medarbejdere ansat på Fuglsangcentret, som hver dag arbejder for, at skabe de bedste omgivelser og gøre en forskel for dig som gæst.

Det er vigtigt for dem, at du har det godt, kan sænke skuldrene og slappe af og få en god oplevelse. Hotellet har det bedst, hvis du har det godt og føler dig hjemme.

CSR – Støt en god sag

Fuglsangcentret er ejet af Dansk Blindesamfund, som hver dag arbejder for de bedst mulige forhold for blinde og svagsynede i Danmark. Her er Fuglsangcentret et stort aktiv, da det er her man kan komme på kursus eller ferie med trygheden i god behold.

Derfor betyder det rigtig meget for dem, når du vælger at holde dit arrangement eller tage din overnatning her hos os, da du er med til at gøre en stor forskel

Særlig miljøindsats

Det er vigtigt for hotellet, at have omtanke for deres omgivelser og tage hensyn til miljøet. Derfor var det også en tankegang, der fulgte med i stedets renovering af værelser, hvor alt lys blev skiftet til LED, som bruger langt mindre strøm.

Samtidigt blev der også indbygget solceller i alle sydvendte tage, da de fik nyt tag på hele bygningen i 2018. De er helt diskrete og kan næsten ikke ses. Den lille forskel i udseendet, gør dog en stor forskel for miljøet. Det betyder nemlig, at hotellet selv producerer en stor del af deres strømforbrug.

Personalet i køkken prøver så vidt muligt at undgå madspild, ligesom de også bruger miljøvenlige rengøringsmidler, og arbejder hele tiden aktivt på nye tiltag.

Område

Østjylland

Østjylland tilbyder dig en fantastisk kombination af frugtbart landskab, ekspansive skove, sandstrande og travle storbyer.

Det grønne og kuperede landskab i regionen blev dannet af gletsjeren i den sidste istid. Dale, kløfter og dybe fjorde blev alle udskåret af smeltevand.

Du vil opdage, at Østjylland er let tilgængeligt og fuld af varierede udendørs oplevelser. Det er også hjemsted for Danmarks dynamiske anden by, Århus, Mols Bjerge på Djursland, Samsø og Vejle.

Men du finder også Søhøjlandet med Silkeborg og Skanderborgs søer og skove samt Legoland i Billund.