Peak 12 Hotel

Bronze

Det Økologiske Spisemærke

Peak 12 Hotel i Viborg er et nyåbnet designhotel med fokus på grønne tiltag. Hotellet byder på lækre faciliteter såsom døgnåben reception, kaffe- og cocktailbar, tagterrasse med panoramaudsigt over byen, gratis parkering samt mulighed for opladning af el-biler.

Peak 12 Hotel har 155 værelser med eget bad og toilet, hårtørrer, skrivebord og stol, TV med Chromecast samt gratis fibernet. Alle værelser er indrettet i en moderne stil med fokus på det stilrene design. Hotellet deler desuden bygningen med den populære gourmetkæde, Det Glade Vanvid, som tilbyder lækker gourmet og vin.

 

Peak 12 Hotel er placeret i et oplevelsesrigt område. Kun få meter fra hotellet finder du restaurant, biograf, fitnesscenter samt Kongres- & Musikhuset Tinghallen, som bl.a. tilbyder koncerter, messer, udstillinger, foredrag og meget mere.

Derudover er hotellet placeret kun 650 meter fra Viborg centrum, der byder på hyggelige gågader med en lang række af butikker, restauranter samt kulturelle oplevelser. Viborg og omegn er desuden et område med mange smukke naturperler. Her kan man eksempelvis opleve smukke skove og bakker, store hedeområder samt nogle af Danmarks reneste søer.


Særlig miljøindsats

Tildelt Green Key i januar 2022.

Peak 12 Hotel åbnede for første gang i august 2021, men har allerede gjort en stor indsats for at implementere bæredygtige løsninger såsom affaldssortering, lokalt interiør, økologiske råvarer og ressourcebesparende produkter. Alle værelser er eksempelvis indrettet med vaser lavet af genbrugspapir, og bøjler der er lavet af 100% bæredygtigt pap. Hotellet stiller store krav til sine samarbejdspartnere, og samarbejder kun med leverandører med en vis profil indenfor bæredygtighed.

Peak 12 Hotel har desuden modtaget Det Økologiske Spisemærke i Bronze fra Fødevarestyrelsen. Det betyder, at 30-60% af alle hotellets drikke- og fødevarer er økologiske.

Område

Nordjylland

Den nordlige del af Jylland er fuld af enestående naturoplevelser og udsigtsposter med fantastisk udsigt over istidslandskab, lyngområder og hvide sandstrande. Her ligger også attraktionen Nordisk Folkecenter for Vedvarende Energi, hvor man kan opleve innovative løsninger på vedvarende energi, og Museum for Bæredygtighed og Forsyning – MOSS, det kulturhistoriske museum med specialer inden for menneskerne i Vildmosen, Møllerne og Jyske Å’s historie.