Ronæs Strand Camping

Ronæs Strand Camping ligger smukt direkte ved Gamborg Fjord, hvor der er en skøn børnevenlig badestrand.

Ronæs Strand Camping ligger også praktisk geografisk, da der kun er 5 km til nærmeste motorvejstilkørsel(E45) og 10 km til Middelfart (Lillebæltsbroen).

Campisterne kommer til Ronæs Strand Camping for at nyde naturen, roen og hyggen med deres familie eller venner. Ronæs Strand Camping har gode store legepladser til børn og pæne moderne toiletfaciliteter. Her kan man også være aktiv i den skønne omkringliggende natur som fodgænger eller cyklist. I Gamborg Fjord kan man sejle med båd, paddleboard, vandcykel eller ro kajak.

Særlig miljøindsats

På Ronæs Strand Camping har der længe været fokus på miljøet, da der på alle toiletbygninger har været vand båren solceller siden 1998, som leverer ca. 40 % af det varme brusevand og suppleres af træpiller.

Værtsparret Henriette og Peter har længe arbejdet med miljø og bæredygtighed. Fx er deres indsatser med affaldssorteringen på campingpladsen bemærkelses værdige.

Alle åbninger til affald er tilpasset til affaldstype, og der er de nye nationale affaldspiktogrammer opsat, som samtidig er oversat til engelsk. Det gør det nemt for gæsterne at sortere, og ifølge værtsparret er det faktisk blevet en lille aktivitet med børnene at sortere sit affald korrekt.

En gummiplade på hver fraktion gør samtidig, at affaldet ikke blæser ud igen, eller at dyr ikke rydder det ud på pladsen igen.

Henriette og Peter ønsker nu at undersøge mulighederne for at spare på vandressourcerne ved at genbruge brusevand til toiletskyl efter en omfattende rensning.

I forvejen arbejder parret med at få brusetiden og dermed mængden af brusevand nedsat vha. timer og information til brugeren.

Område

Fyn og det sydfynske øhav

Fyn bliver kaldt cykeløen pga. de 1200 km skiltet cykelruter i det smukke og alsidige landskab. Besøg de velbevarede købstæder, de 123 slotte og herregårde og lad dig friste af lokale fødevarer og sublime restauranter – det hele omkranset af et hav fyldt med 100 øer.

Odense er fyldt med smukke parker, romantiske haver og rekreative områder som udendørs fitnesslegepladser. 

På Fyn får du gode råvarer, kød fra glade dyr, lokalt brygget øl og vin, karakteristiske oste og udsøgte specialiteter, der kan nydes på en af de kulinariske ruter eller på en af de hyggelige madmarkeder.

Ud over Odense som er Fyns største by finder du hyggelige byer som Svendborg, Nyborg, Kerteminde, Bogense og Middelfart.