Green Key

Vandrerhjem

Sovgodt8 Bed & Breakfast

I det sydvestlige hjørne af Sønderjylland – tæt på Tøndermarsken og få hundrede meter fra den dansk-tyske grænse - ligger SovGodt8 B&B, en hyggelig Bed & Breakfast.

Her, i den tidligere landevejskro fra 1871, har Hanne Frisk og Uwe Carstensen siden 1992 haft B&B. De nænsomt restaurerede bygninger er omgivet af spændende udearealer  og en indbydende have med masser af oplevelsesmuligheder.

Indendørs er der gode faciliteter, som blandt andet omfatter køkken, spisestue og opholdsstue.

SovGodt8 B&B har plads til 24 gæster, som kan bo i værelser med eget bad og toilet. Der er også mulighed for at bo i Halmhuset, som ud fra økologiske principper er opført af halm og ler.

Morgenmaden, som serveres i LADEN eller krostuen, er baseret på egen produktion på økologisk grundlag. Der anvendes således lokale, økologisk producerede, hjemmelavede og hjemmesyltede produkter.

Med sin ideelle beliggenhed tæt på landegrænse, marsk og vadehav byder  SovGodt8 B&B på en bred og farverig palet med uanede muligheder for at fornemme historiens vingesus, for at opleve et enestående fugleliv og oplevelsesmættede ture langs vadehavet med smukke solnedgange. Her tillader naturen, at du kan strække øjnene ud og tømme hovedet.

Særlig miljøindsats

Begrebet bæredygtighed er centralt for SovGodt8 B&B. CO2-udledningen søges således bragt ned på et minimum. Brug af tørretumbler er begrænset til det mindst mulige; vasketøj – herunder samtlige lagner, dynebetræk og sengeudstyr i øvrigt- tørres således i det fri.

Der anvendes solcelleanlæg og solpaneler i videst muligt omfang. Opvarmningen foregår ved hjælp af pillefyr.

Område

Sydjylland

Sønderjylland er en historisk spændende region med mange kulturelle og historiske steder og UNESCO Verdens naturarv – Vadehavet, lige ude for døren.

Her finder du Danmarks største økologiske spisekammer og du kan sætter tænderne i det søde sønderjyske kaffebord og smage på det spændende fusionskøkken.

Turen går gennem hyggelige købstæder med gamle bykerner og en rig maritim kystlinje eller gå en tur på Genarmstien, Hærvejen eller Caminoen. Køb et minde med hjem fra en af gårdbutikkerne eller stalddørsbutikkerne.