Marked-i-Parken-Aarhus-foran-Musikhuset.jpg

10 grønne råd til et bæredygtigt ophold i og omkring Aarhus

Nyd en dejlig ferie i Aarhusregionen og gør samtidig en lille forskel for miljøet. Her er listen over gode råd til en mere bæredygtig ferie.

1. Tag cyklen eller offentlig transport
En cykelferie er helt oplagt i Danmark - og især i den naturskønne Aarhusregion. Hvis du ikke kan tage cyklen med hjemmefra, kan du nemt leje en by- eller pendlercykel eller et elløbehjul.
2. Medbring din egen vandflaske
Det danske postevand er blandt det reneste drikkevand i verden og smager samtidig dejligt. Husk en vandflaske og genopfylde den. Så sparer du både miljøet for unødig plastik og dig selv nogle kroner og øre. 
3. Se efter grønne hoteller
I Aarhusregionen har vi en del hoteller med grønne certificeringer, såsom Green Key og Svanemærket
4. Husk indkøbspose
Det er altid en god ide at have en ekstra, genanvendelig pose med, når du tager på ferie.  Dermed sparer du miljøet for mange plastikposer.
5. Spis på bæredygtige restauranter
Du har masser af muligheder for at spise på lækre restauranter, der har fokus på lokale råvarer, mindre madspild og vegetariske retter. 
6. Besøg lokale markeder
Der er masser af gode markeder, hyggelige gårdbutikker og andre lokale gastronomiske oplevelser i Aarhusregionen, som alle flittigt bliver brugt af de lokale østjyder. 
7. Genbrug håndklædet
Det er  ikke nødvendigt, at du skifter håndklæde hver dag på hotellet eller i ferielejligheden. I receptionen kan du bede om, at de ikke skifter det så ofte, og hænger du håndklæderne op efter badet, vil de ikke blive skiftet.
8. Lej udstyr
Du kan nemlig leje bl.a. cykler, kano , kajak, vandcykler, vandsport og mountainbike til fornuftige penge og nyde en dejlig dag uden at bøvle med transport af udstyr frem og tilbage på rejsen.
9. Sluk al strømmen
Gør det til en vane at være opmærksom på, om lyset er slukket og vinduet er lukket, når du forlader dit overnatningssted.
10. Turismeinformation findes digitalt
Spar på papiret og husk på, at mange brochurer og informationer i dag også findes digitalt.