Madspild køkken.jpg

Undersøgelse på 42 hoteller viser gevinst ved madspildsindsats

Undersøgelse af 42 hoteller fra 15 lande viser store økonomiske og miljømæssige gevinster ved at en indsats mod reduktion af madaffald i hotelbranchen

En ny international undersøgelse viser, at hoteller ikke skal være bange for at gennemføre en indsats for at nedbringelse af madaffald, da det betaler sig både bæredygtigt såvel som økonomisk.

Der er gennemført en global undersøgelse inden for hotelbranchen, hvor man analyserede den økonomiske indvirkning ved at implementere programmer til nedbringelse af madaffald på hoteller. 42 hoteller beliggende i 15 lande blev undersøgt, og resultaterne viste et overbevisende positivt resultat for hoteller, der gennemførte disse programmer til reduktion af fødevareaffald.

Dette er de vigtigste resultater fra undersøgelsen:

  • 70 % af de hoteller, der havde implementeret et program for reduktion af madaffald, inddrev tjente deres investeringer hjem inden for det første år, mens det galt 95 % inden for to år.
  • Der synes ikke at være nogen forskel på land, da hoteller i alle lande havde gavn af en indsats.
  • Reduktion af madaffald opnås bedst ved måling af madaffald, engagerende personalet, rekonstruktion af buffeten, nedsættelse af overproduktionen af ​​fødevarer samt genbrug af overskydende mad.

Det anslås, at en tredjedel af al den mad, der er beregnet til mennesker, enten bliver tabt eller spildt. Denne enorme mængde madaffald har en betydelig indvirkning på økonomiske, sociale og miljømæssige aspekter. At reducere madaffald skaber derfor store fordele for branchen.

Læs undersøgelsen på engelsk...