EatingPigs.jpg

Danish Crown tager nu et skridt mod ansvarlig og bæredygtig soja

Danish Crown fremlægger en konkret handlingsplan, som skal drive udviklingen mod en mere bæredygtig produktion af soja

Danish Crown vil være verdens mest bæredygtige producent af kød. 

Den danske import af soja til grisefoder tegner sig for 0,25 procent af verdens sojaproduktion. EU tegner sig for cirka 10 procent.

Danish Crown har fremlagt en konkret handlingsplan for ansvarlig soja, der ikke blot bringer Danish Crown ét skridt nærmere klimaneutralitet, men som skal drive udviklingen mod en mere bæredygtig produktion af soja.

Løsningen er ikke at stoppe med at producere soja. Men sojaproduktionen skal ske på en ansvarlig måde, der tager hensyn til skov, natur og lokalbefolkningen i producentlandene. Gennem krav til globale og nationale leverandører af soja vil Danish Crown arbejde for en bæredygtig og ansvarlig sojaproduktion, hvor de sojaprodukter, der indgår i vores produktion, er certificerede, verificerede og dyrket ansvarligt.

Ansvarlig soja skal prioriteres på tværs af brancher. Danish Crowne er derfor medlem i Dansk Alliance for Ansvarlig Soja. Danish Crown ønsker at støtte op om ordninger med et potentiale til at bevæge det samlede marked i retning af ansvarlig soja.

Læs hele nyheden....