Madspild

Stop madspild: Mere end 200 kuverter blev reddet på Hindsgavl

Corona spændte ben for afviklingen af Fødevaredagen. Og pludselig stod Hindsgavl Slot med mere end 200 madkuverter uden modtager. Det blev en god anledning til at tænke kreativt og til at tage gamle metoder i brug.

Den 29. september skulle Landbrug & Fødevarer og Hindsgavl Slot i samarbejde have afholdt Fødevaredagen. En hel dag, hvor fødevarebranchen mødes til nye indsigter og råvare-nørderi, skriver GodeRaavarer.dk.

Dagen før blev der dog stået tvivl om fortolkningen af de nye Corona-restriktioner og Fødevaredagen blev konverteret fra fysisk til digital. Det betød derfor at arrangementets mere end 200 gæster måtte blive hjemme og at Hindsgavl Slot stod til at brænde inde med lige så mange madkuverter til morgenmad, frokost og eftermiddagssnacks.

Men med blot 24 timers varsel har Hindsgavl fundet en løsning, der stopper det, der lignede et massivt madspild og en økonomisk dyr fornøjelse. Løsningen for Hindsgavl har været at tage de gode gamle teknikker i brug fra dengang mormor var ung. Slottet har således besluttet sig for at sylte, henkoge, fermentere og præservere råvarer som kål, løg og beder, så de kan holde sig længere.

På den måde har Hindsgavl tænkt råvarerne fra de mere end 200 madkuverter ind i deres eksisterende menuplanlægning, så der skabes et råvarelager, der kan benyttes året ud. Ergo ingen udsmid.