Madlavning.jpg

Fødevareminister: Mindre madspild skal ske frivilligt

Danmarks første nationale madspildsdag markeret af fødevareminister Mogens Jensen (S) med løfter om mindre madspild fra virksomheder og brancheorganisationer indenfor fødevaresektoren. Men det er ikke nok at vise gode intentioner, når kameraerne ruller.

I dagens anledning var flere virksomheder og brancheorganisationer inden for fødevarebranchen på madspildsdagen skrev under på, at de tilslutter sig den frivillige aftale Danmark Mod Madspild, der forpligtiger dem til at reducere deres madspild med 50 procent inden 2030.

”Jeg er overvældet over, hvor mange og hvor store virksomheder, der allerede er gået med i partnerskabet og frivilligt har skrevet under på at ville indfri denne her målsætning, og det tror jeg på holder. Så nu skal vi bare have flere med,” siger Mogens Jensen, der opfordrer alle virksomheder indenfor fødevarebranchen til at træde ind i det frivillige partnerskab.