Cirkusbygninggk

Cirkusbygningen er blevet Green Key-certificeret

Den historiske Cirkusbygning i centrum af København kan nu med stor glæde kalde sig et bæredygtigt venue.

”Jeg er meget stolt over, at vi nu er blevet Green Key-certificeret. Vi har arbejdet meget målrettet det sidste års tid på at opnå certificeringen, for når man har med en gammel fredet bygning fra 1886 at gøre, er det ikke nogen simpel opgave”, udtaler Christian Sunn, CEO for Cirkusbygningen.

Green Key er turismens mest udbredte miljømærke, og med certificeringen kan Cirkusbygningen nu dokumentere, at den historiske bygning lever op til en række strikse miljøkrav inden for alt lige fra energi, vand og rengøring til økologiske råvarer.

”Vi har bl.a. udskiftet alle lysene på bygningen til LED. Det har ikke altid været muligt at få de pærer, der giver præcis det udtryk og lys, som det er påkrævet vi anvender, da vi er en fredet bygning. Det har vi nu fundet en løsning på, hvor vi sparer hele 80 pct. på energien. Derudover har vi bl.a. fået luftblandere på alle de vandhaner, som ikke havde det i forvejen, så vi derved sparer vi på vandet, ligesom vi har optimeret på hele vores affaldshåndtering”, fortæller Christian Sunn.

Cirkusbygningen huser både Wallmans Dinnerparty med show, midddag & natklub og en eventafdeling, der lejer bygningen ud til firmafester, awardshows, konferencemiddage mv.  Cirkusbygningen er en del af Moment Group – Skandinaviens førende underholdningskoncern – og visionen er, at det bæredygtige venue i fremtiden skal danne ramme for endnu flere typer events til glæde for både private og virksomheder.

”Omtanke for mennesker og miljø er en vigtig del af vores DNA, så jeg er utroligt glad for, at vi nu er blevet et bæredygtigt venue, og kan være med til at promovere bæredygtighed over for vores medarbejdere, gæster og samarbejdspartnere – og samtidig kan støtte op om Københavns arbejde med at blive den førende grønne eventdestination”, udtaler Christian Sunn, CEO for Cirkusbygningen.

Selv om Green Key-certificeringen nu er i hus, er det ikke ensbetydende med, at arbejdet er slut. Tværtimod. Green Key-certifikatet stiller store krav til, at Cirkusbygningen fortsætter sin grønne rejse og arbejder målrettet med at implementere flere miljøbevidste og bæredygtige tiltag fremadrettet.

Cirkusbygningens gæster og kunder kan derfor glæde sig over, at den gamle bygning – både nu og i fremtiden - lever mere end op til moderne krav om at være et grønt venue.

“Vores øgede fokus på bæredygtighed har givet os blod på tanden, og vi arbejder kontinuerligt på at blive en bedre udgave af os selv og styrke vores grønne profil. Og når vi – en fredet bygning fra 1886 – kan lykkedes med det, håber jeg, at vi også kan inspirere flere i branchen til at gå samme vej”, afslutter Christian Sunn.