Når du vælger destination er det en god ide at vælge et rejsested, som gør en indsats for at beskytte destinationen og dens befolkning. Det sikrer også, at destinationen ikke udpines og ødelægges, så det skader fremtidig brug af disse områder

Biking

København og Danmark er generelt et godt valg grundet den historiske og målrettede miljøindsats og grønne image.

Overordnet kan du følge disse råd:

  • Naturligvis skal der være plads til eksotiske rejser, men jo oftere du holder ferie tættere på, hvor du bor fx i Danmark - jo bedre er det for miljøet.

  • Find ud af om destinationen arbejder målrettet med bæredygtighed. Der findes forskellige destinationsmærker, som du kan læse om på GSTCs hjemmeside.

  • Rejser du til fattigere lande, så sørg for at støtte den lokale befolkning ved at spise på lokale restauranter og bo på lokale overnatningssteder. Dermed bidrager du direkte til den lokale økonomi og sikrer, at dem, som lever med turismen, også får gavn af turismen.

  • En anden måde at støtte det samfund, du besøger, er ved at købe lokalt producerede varer og souvenirs. Sørg dog for at sikre dig, at souvenirs ikke er lavet af truede naturlige ressourcer (f.eks. koral). Dit rejsebureau kan fortælle dig, hvilke materialer der er truede. Du kan også overveje en ekstra gang, hvor meget du vil forhandle om prisen med lokale — ofte betyder differencen langt mere for den handlende, end den gør for dig.

  • Undlad at besøge steder med dyr som parker og zooligiske haver, hvor I har mistanke om, at dyrene ikke behandles ordentligt. Det samme gælder, når du får mulighed for at blive fotograferet ved siden af et dyr. Nogle af dem kan være dopet eller har det ikke særlig godt.