diplomogskilt

Green Key giver point til overnatningssteder i stort udbud

Ønsker din virksomhed at byde ind på det offentliges hotelovernatninger, så giver det 20 point at være miljøcertificeret med Svanen og Green Key.

Staten og kommunerne har sat jagten ind efter 222 hoteller, som tilsammen skal stå for det offentliges overnatninger fra januar næste år.

Hvis man som virksomhed ønsker at komme i betragtning, skal man leve op til en række krav. Miljøcertificering er igen blandt kriterierne, og det glæder HORESTAs miljøchef, Mikal Holt Jensen, der samtidig er sekretariatschef i Green Key.

”Ved at have miljøcertificering som et kriterie i det her udbud, så er det offentlige med til at hjælpe den grønne omstilling på vej og anerkende de overnatningssteder, der allerede har gjort et stort arbejde,” fortæller Mikal Holt Jensen.

Overnatningsstederne bliver også belønnet med point i udbuddet, hvis de har økologisk forplejning, eller hvis gæsterne kan oplade deres elbil under besøget.

”Grøn turismeoplevelser er en dansk styrkeposition, og den skal vi bevare og udvikle. Det sender et stærkt signal fra det offentlige, når bæredygtighed prioriteres i dette udbud,” siger HORESTAs miljøchef, Mikal Holt Jensen.

Læs mere om udbuddet her...