GSH 2 Photo Adam Mork 019 L E1670594123730

Green Solution House vinder pris for året byggeri

Green Key mærkede Green Solutio House har bygget Danmarks første klimapositive erhvervsbyggeri, der er beklædt og isoleret med træ, der naturligt absorberer CO2 og gør bygningen til en form for CO2-bank

I oktober 2021 kunne det bornholmske klimafyrtårn, Hotel GSH, Green Solution House, i Rønne tage en helt ny værelsesfløj i brug. Den rummer 24 værelser, et mødelokale og en tagetage med spa.

Hotel GSH, der blev indviet i 2015, var et af de første byggerier i Danmark, hvor man udforskede, hvad et bæredygtigt hus kunne være, og hvor man indarbejdede bæredygtighed som en del af hotellet. Alt sammen med afsæt i ønsket om at fremme vækst på Bornholm.

”Vores vision var at skabe et bæredygtigt konferencecenter, der i sig selv var så interessant, at folk havde lyst til at besøge det og lære om bæredygtighed. Det er vi lykkedes med,” siger hoteldirektør Trine Richter.

Nu har virksomhedens nye værelsesfløj vundet Årets Byggeri i kategorien ’Erhverv’.

”Jeg er utrolig glad og taknemmelig for, at vi igen modtager prisen. GSH modtog nemlig også prisen i 2015, da GSH 1.0 stod færdigt. Nu får vi den for den nye værelsesfløj, som er bygget af træ. Det er helt unikt, at samme bygherre modtager prisen to gange. Hele grundideen med Hotel GSH, Green Solution House var, og er fortsat – at være frontløbere inden for bæredygtigt byggeri. Det har helt fra ideen om GSH blev født i 2007 været en hjørnesten i forretningsgrundlaget for GSH. Byggeriet skulle være med til at tiltrække gæster fra hele verden. Den vision var ambitiøs, men det er lykkedes. Alene i år har GSH haft besøg af delegationer fra Japan, USA, Tyskland, Holland, Sverige og Italien, som alle har ønsket at se og høre om GSH. At modtage prisen for Årets Byggeri er en national anerkendelse, som vil gavne os fremadrettet og tiltrække endnu flere erhvervsgæster til GSH – til gavn for Bornholm Hotels og Bornholm,” siger Trine Richter.

Årets Byggeri, www.aaretsbyggeri.dk, er en af de bredeste priser i byggebranchen. En national hæderspris som hvert år hylder årets byggerier ud fra deres samfundsmæssige og byggefaglige betydning. Nominerede byggerier bedømmes af en dommerkomite som består af branchedirektører og andre nøglepersoner fra byggebranchen. Alle vindere, hædrende omtaler og udvalgte indstillinger præsenteres i et 92 sider tykt særnummer af magasinet Byggeri, som udkommer den 20. december 2022.

Læs mere: https://aaretsbyggeri.dk/vindere/#green-solution-house