Møbler Til Nisser

Konventum genbruger møbelklassikere til nisser

Green Key mærkede Konventum giver nyt liv til gamle og brugte designmøbler.

Hvad gør man med inventar, man elsker og værdsætter, men som bare ikke kan mere? Det dilemma stod kursus- og konferencecenteret Konventum overfor, da en voksende del af stedets originale møbler ikke kunne repareres mere.

Møblerne, der alle er danske designklassikere, var en investering man lavede, da Konventum åbnede i 1969 under navnet LO-skolen. Gæsterne skulle se og mærke på egen krop, hvad dansk håndværk og design kunne. Og det har jo vist sig at være en god investering. Møblerne har holdt til lidt af hvert gennem årene, takket være Konventums dygtige møbelsnedkere, der har passet og repareret dem løbende.

Men hvad så med de møbler, der bare ikke kan repareres længere? Det tænkte Konventums møbelsnedker, Lars Brix, længe over, indtil inspirationen kom. En kold novemberaften skabte han de to nisser, Børge og Hans, der oprindelig var ben på stole af Børge Mogensen og Hans J. Wegner.

Nisserne læner sig op ad den danske designtradition og trækker tanker henimod Kaj Bojesen og Ole Kirk, der er kendt for deres æstetiske træfigurer- og legetøj.

”Nisserne repræsenterer jo meget af det Konventum står for og altid har holdt kært,” siger Konventums direktør, Søren Haugaard. 

”Håndværket hyldes i hele vores hus, både i form af arkitektur, kunst og vores designmøbler. Så nisserne falder godt i hak med den tradition. Samtidig peger de også fremad mod det ansvar vi har overfor miljøet, hvor genbrug er et vigtigt redskab. Nisserne er et bevis på, at det også kan ske i det små, og at der kan komme noget ret fantastisk ud af det,” siger direktøren.

Konventum-nisserne kan købes i Konventums reception. Overskuddet fra salget går ubeskåret til ekstraordinær naturpleje, som i år vil gå til fuglehuse og insekthoteller i Konventums 300.000 kvadratmeter naturskønne parkområde.

Se mere og book møder på Konventum