comwelldkbaeredygtig

SB Insight: Comwell er Danmarks mest bæredygtige hotelkæde

Ifølge danskerne er Green Key mærkede Comwell den mest bæredygtige hotelkæde herhjemme. For 2. år i træk modtager Comwell prisen Sustainable Brand Index Awards, hvilket vækker begejstring hos koncernchef, Peter Schelde.

Det er det hollandske analysebureau, SB Insight, der på 8. år har lavet den omfattende brugerundersøgelse i hele Norden og i Baltikum. Herhjemme har 5910 danskere deltaget i undersøgelsen, hvor de har tilkendegivet deres viden og holdning til 224 brands og deres arbejde med bæredygtighed inden for 23 forskellige kategorier.

Den flotte anerkendelse glæder koncernchef i Comwell, Peter Schelde:
"På mange måder er denne pris en cadeau til vores dedikerede medarbejdere. Det er dem, der bærer ansvaret og arbejdet med den grønne omstilling med en målrettet indsats. I vores seneste trivselsanalyse kan vi se, at over 90% af vores medarbejdere har en klar forståelse af vores bæredygtighedsindsatser. Samtidig tilkendegiver de, at de lægger vægt på, at vi prioriterer dette arbejde og tager et socialt ansvar. Jeg tillægger derfor vores medarbejdere en stor del af æren for, at vi igen i år er Danmarks mest bæredygtige hotelkæde, for det er dem, der får vores grønne tiltag videreformidlet til gæsterne,” 
udtaler Peter Schelde i forbindelse med offentliggørelsen.

Den grønne rejse
Comwell begyndte den grønne omstilling med Green Key mærkning i 2009, men satte for alvor turbo på i 2016, og allerede året efter modtog hotelkæden Årets Økopris og fik det økologiske spisemærke i bronze. Men Comwells grønne omstilling har ikke kun været målrettet maden. De seneste seks år har Comwell reduceret el, vand og varmeforbrug med mere end 20%, og er i dag certificeret aftager af 100% grøn el fra danske vindmøller.

I april 2019 modtog Comwell prisen for Danmarks mest bæredygtige hotelkæde for første gang, og ifølge danske forbrugere er Comwell altså fortsat de bedste i kategorien hotel, når det gælder bæredygtighed.

Initiativrige samarbejdspartnere med ambitiøse klimamål er vejen frem, hvis vi skal nå vores klimamålsætning frem mod 2030, siger Peter Schelde:

”Vi mærker tydeligt, at vores gæster efterspørger og stille krav til, at vi tænker grønt på tværs af vores drift. Det kan vi naturligvis ikke gøre alene. Derfor betyder vores samarbejder med leverandører, der tør gå ambitiøst til værks i forhold til bæredygtighed, alfa og omega. På den måde er vi med til at udvikle nye bæredygtige initiativer, der ikke kun tjener vores gæster. Prisen for Danmarks mest bæredygtige hotelkæde er derfor en sejr for vores miljø og fælles fremtid. Så vi agter fortsat at være danskernes foretrukne bæredygtige hotelkæde langt ud i fremtiden,” afslutter, Peter Schelde.

Resultatet af undersøgelsen skulle været offentliggjort og fejret den 19. marts 2020, men blev aflyst på grund af COVID-19. I stedet valgte det hollandske analysebureau, SB Insight, at overbringe resultatet ved et stort anlagt webseminar.