sustainable-woman-in-shower

Lev mere klimavenligt på hotel end derhjemme

Du kan nyde et luksusferieliv og alligevel spare på CO2-udledningen, hvis bare du vælger det rette hotel, viser nye beregninger.

Hvor en gennemsnitlig dansker udleder 50 kilo CO2 om ugen, kan gæster på et klimavenligt hotel nå ned på 40 kilo.

Det viser beregninger fra hotelsøgemaskinen Klimascore, som ifølge medstifter og direktør René Jacobsen gør det muligt at vælge et klimavenligt hotelophold i Danmark, uden at der slækkes på kvaliteten.

"De bedste af hotellerne er nået langt og har arbejdet intensivt med deres klimaaftryk. Går du efter dem, så kan du bo i luksus og samtidig udlede mindre, end du gør hjemme", siger René Jacobsen fra Conscious Convenience, der står bag beregningerne.

Green Key hotellerne Bella Sky og Crowne Plaza er i følge beregningerne de mindst belastende hoteller. 

"Men det er plausibelt, fordi hoteller jo godt kan lægge en målrettet indsats i at skære ned på CO2-udledningen. De mindsker madspild, serverer mere grønt, bruger mere bæredygtig energi og har måske investeret i bedre og nyere gadgets som tv og anden forbrugerelektronik", siger Henrik Gudmundsson, som er seniorkonsulent fra Concito.

Billede: Gæsterne opfordres til at genbruge håndklæder for at skære ned på vaskemængderne og skåne miljøet. Men der er mange andre måder at gøre hoteldrift mere bæredygtig. 

Læs artiklen som Politiken abonnement...