comwellflamingo

Comwell sparer 1 tons plastik med pap i stedet for flamingo

100.000 færre flamingokasser og 37.440 færre plastikindlæg. Det giver en besparelse på ca. 1 ton plastik om året.

I Comwell har de valgt at droppe flamingokasserne og får nu leveret løs frugt og grønt i genanvendelig pap og papirindlæg.

Kæden giver stor cadau til deres leverandør, Prima frugt, der gør det muligt for dem at optimere deres arbejde med bæredygtighed med den nye miljøvenlige emballage.

Emballages miljøbelastning

Emballage udgør under 1% af fødevarens samlede miljøbelastning, men der kan stadig udarbejdes løsninger, så emballage reduceres til et minimum. Emballage skal stadig opfylde dens primære funktion, som er at bevare varens kvalitet. Efter brug skal den være af en karakter, som gør, at den kan indgå i en genanvendelig affaldssortering.

Denne rejse er allerede begyndt, og de første tiltag er gennemført hos Comwells leverandør, Prima Frugt.

Prima Frugt accepterer ikke længere kollikasser i flamingo, som fylder meget i dagrenovationen, og som de og hoteller ofte er nødt til at sortere som brændbart affald.

Sparet ca. 100.000 flamingokasser

Initiativet betyder, at miljøet årligt bliver sparet ca. 100.000 flamingokasser. Kasserne bliver i stedet i genanvendelig pap. Derudover bliver der lavet en besparelse på 1 ton plastik om året, blot ved at ændre plastikindlæg til papirindlæg på løs frugt og grønt. Det er altså 37.440 plastikindlæg, der bliver fjernet om året.