radisson-gk-sign-3

Kvalitet og bæredygtighed hænger sammen

Ved revision af de fælles europæiske Hotelstars Union kriterier for stjerneklassifikationen er miljø- og bæredygtighed blevet opgarderet. Det vægter nu endnu højere at have miljømærker som Green Key.

Kriterierne for kvalitetsmærket stjerneklassifikationen er revideret, hvor miljøkrav er blevet opgarderet.

I de nye hotelkriterier for 2020 til 2025 giver et miljømærke som Green Key 20 point, hvilket er en fordobling i forhold til tidligere kriterier og det højeste pointantal, der kan opnås.

Ligeledes imødekommer kriterierne nu, at der nu er øget fokus på at nedbringe plastik og emballage i forhold til udbud af plejeprodukter, hvor det er blevet meget udbredt at bruge dispenser.

Disse krav gælder i alle 17 lande, som er med i Hotel Stars Union.

Om stjerneklassifikationen

Stjerneklassifikationen er et pejlemærke, der hjælper gæsterne med at overskue, hvorvidt et givent hotel eller konferencested lever op til den ønskede standard.

Hotelstars Union fastlægger sine hotelkriterier i fællesskab mellem de deltagende lande. Kriterierne revideres løbende for at sikre, at de afspejler gæsternes behov og branchens udvikling.

HORESTA og VisitDenmark  udpeger repræsentanter fra branchen til klassifikationsnævnet, mens administrationen og inspektioner varetages af HORESTA.