I Fredericia Bliver Danmarks Største Sommerfugleskov Nu Plantet I Samarbejde Med Plant Et Træ Og Landal Greenparks Set Fra Luften Vil Skovområdet På Sig

Landal med i Danmarks største sommerfugleskov

I Fredericia har man netop anlagt Danmarks største sommerfugleskov i smarbejde med Green Key mærkede Landal GreenParks.

Kommunen planter en skov, hvor træarter og plantesorter er nøje udvalgt for at skabe levesteder og særligt gunstige vilkår for sommerfugle og dyreliv. I skoven har man desuden skabt et stisystem, der set fra luften ligner en kæmpe sommerfugl a la Kinas pandaformede solcellepark. Det nye skovområde er plantet i samarbejde med ferieparkkæden Landal GreenParks og Plant et Træ med det formål at udvide de danske skove og øge biodiversiteten i området.

12.000 træer former en sommerfugl

Fredericia Kommune kan nu kalde sig hjemsted for verdens største sommerfugl, efter 12.000 træer er plantet i en helt særlig formation. Det nye skovområde måler lidt over fem hektar – et areal svarende til omtrent syv fodboldbaner – og set fra luften ligner skoven verdens største sommerfugl, hvorfor den har fået navnet ’Sommerfugleskoven’. I Fredericia Kommune glæder man sig over at lægge grund til den nye skov.

Bæredygtig byudvikling i Fredericia

”I Fredericia Kommune har vi i mange år haft fokus på bæredygtig byudvikling, og vi glæder os over at tage del i samarbejdet omkring Sommerfugleskoven. Det nye skovområde er udviklet med særligt fokus på at øge biodiversiteten i vores kommune ved at skabe grobund for særligt sommerfugle og andet dyreliv,” siger Christian Bro, Formand for Miljø- og Teknikudvalget i Fredericia Kommune.

Samarbejde med Landal GreenParks og Plant et Træ 

Skovrejsningen sker i tæt samarbejde med Europas største ferieparkkæde Landal GreenParks og landsorganisationen Plant et Træ, der i starten af 2020 indgik et femårigt samarbejde.

Med en donation fra Landal GreenParks på 750.000 kroner til Plant et Træ i 2020 – en donation, der blandt andet er gået til rejsningen af Sommerfugleskoven samt frugtplantager til udvalgte børnehaver og skoler – arbejder de to aktører sammen for at gøre Danmark grønnere, øge biodiversiteten og lære børn om naturen.

”Som udbyder af ferie i naturen er det oplagt for os at støtte op om et initiativ som dette med Plant et Træ og Fredericia Kommune. At bidrage til et grønnere Danmark ved at plante træer er helt i tråd med vores eget fokus på bæredygtighed, klima og biodiversitet, så dette samarbejde giver enormt meget mening for os. Med Sommerfugleskoven er vi med til at udvide de danske skove og på den måde afhjælpe CO2-belastningen og gøre en forskel for klimaet,” siger Kent Lodberg, Salg- og Marketing Manager hos Landal GreenParks i Danmark.

Del af med Landals og kommunens CO2-målsætning

Både Landal GreenParks og virksomheden Fredericia Kommune har i øvrigt en målsætning om at være CO2-neutrale i 2030.  Ferieparkkæden nåede sidste år i mål med Green Key-certificeringer af sine danske ferieparker på baggrund af høje standarder inden for miljøvenlig drift.