Guldsmedenkirsten (1)

Bæredygtighed giver bedre økonomiske resultater og mere loyale kunder

Introduktion af mindre tallerkener i restauranten, dialog med gæsterne om miljøspørgsmål og investering i et nyt vandsystem er nogle af de mange bæredygtighedsinitiativer, der har bragt Guldsmeden Hotels ind i bæredygtighedens superliga.

Guldsmeden Hotels har arbejdet med bæredygtighed lige siden de åbnede deres første hotel i Århus (Danmark) for omkring 20 år siden.

I starten var hovedfokus på økologisk mad, og siden 2005 er næsten alle ingredienser i morgenmadsmenuen økologiske. Samtidig øgede gruppen sit fokus på andre bæredygtige valg, f.eks. køb af vedvarende energi.

Siden 2010 har Guldsmeden desuden fokuseret på kommunikationen om bæredygtighed til sine gæster gennem deltagelse i forskellige certificeringsprogrammer.

Guldsmeden Hotels i Danmark har haft Green Key-certificeringen siden 2017. For gruppen var det vigtigt at have Green Key som partner for at diskutere bæredygtighedsspørgsmål og modtage ekstern anerkendelse for deres indsats.

I dag er bæredygtighed hovedfokus inden for alle områder af koncernens forretningsdrift.

Minimering af spild

For eksempel er hotellerne meget aktive i at minimere deres spild. De reducerer deres madspild ved at bruge mindre tallerkener og ved at bruge madrester fra morgenmaden til at lave f.eks. Panini til frokost eller til at skabe müsli.

Gæsterne er involveret i deres arbejde gennem budskaber som "Love food - hate waste" og “Take all you can eat. Eat all that you take” eller ved konkurrencer, hvor gæsterne kan vinde en belønning for at skabe det mindste madspild.

De måler madspildet fra produktionen i køkkenet og gæsternes plader og at involvere gæsterne har gjort en stor forskel i deres bestræbelser på at reducere madspild.

Dette er godt for miljøet, men det er også godt for vores økonomiske resultat, da vi har været i stand til at reducere vores indkøb med 15 procent, siger Kirsten Aggersborg, der er kædens kommunikation- og bæredygtighedsansvarlig.

Naturlige materialer og intelligent vandcirkelsystem

Desuden sikrer Guldsmeden Hotels, at deres møbler og tekstiler er holdbare og lavet af naturlige materialer. Sengelinned er for eksempel lavet af økologisk bomuld eller genbrugt polyester. Derudover har hotellerne været en del af en pilotprøve for et nyt avanceret brusersystem, der genbruger 90% af vandet og sparer energi gennem et intelligent vandcirkelsystem. Kirsten Aggersborg forklarer, at det var lidt dyrere at skifte til dette brusersystem. Afkastet af investeringen var dog kun få år.

iLoveEcoEssentials

Desuden har Guldsmeden Hotels deres egen produkter til personlig pleje, kaldet “iLoveEcoEssentials”, med flasker, der kan genopfyldes, og produkter, der ikke indeholder mikroplast.

Produkterne kan også købes i receptionen og endda online. Faktisk værdsætter gæsterne produkterne til personlig pleje så meget, at det eksterne salg dækker omkostningerne for produkterne på værelserne.

Bæredygtigt arbejde giver gæsteloyalitet

Kirsten Aggersborg forklarer, at arbejdet med bæredygtighed også har påvirket Guldsmeden Hotels med hensyn til gæsteloyalitet.

Først og fremmest har vi differentieret os ved at arbejde med bæredygtighed på alle niveauer. Dette inkluderer dialogen med gæsterne om bæredygtighedsspørgsmål, hvilket gør det unikt i forhold til mange andre hoteller.

Vi kan se, at dette har resulteret i gæsteloyalitet, hvor mange gæster vender tilbage til os på grund af vores direkte forhold til dem.

Find partner med en certificeringsordning som Green Key

For andre hoteller, der ønsker at arbejde med bæredygtighed, har Kirsten Aggersborg følgende anbefalinger: Find en certificeringsordning, såsom Green Key, og brug dem som partner i udviklingen af ​​arbejdet med bæredygtighed.

Start med at evaluere alle de forskellige små elementer i din virksomhed, hvor du potentielt kan gøre en forskel. Bliv nysgerrig og brug de muligheder, der opstår for at opnå ny viden og udvikle nye produkter, der passer til din virksomhed.

Der er syv Guldsmeden-hoteller i Danmark, og gruppen har også hoteller i Island, Norge, Tyskland, Frankrig og Bali (Indonesien). For mere information om Guldsmeden Hotels besøg www.guldsmedenhotels.com