Danmarksstatistikovernatning2020

34 pct. af overnatningerne på hoteller og feriecentre i 2020 var på Green Key virksomheder

I 2020 blev 34 pct. af samtlige overnatninger på hoteller og feriecentre i Danmark tilbragt på hoteller og feriecentre med et Green Key-certifikat. Sammenlagt var der fald i antal overnatninger i 2020.

Opgørelse fra Danmarks Statistik viser, at mange hoteller og feriecentre havde et mindre antal gæster i 2020. Alligevel var 1/3-del af overnatningerne på en Green Key virksomhed.

I 2020 indgik der 145 Green Key-certificerede hoteller og feriecentre i den månedlige overnatningsstatistik, og 34 pct. af samtlige overnatninger på hoteller og feriecentre i Danmark blev tilbragt på hoteller og feriecentre med det internatioanle miljømærke Green Key.

Statistikken dækker i alt 690 hoteller og feriecentre med mindst 40 senge i Danmark. Her kan det også ses, at der i Danmark findes 21.254 værelser på Green Key hoteller og feriecentre, hvilket svarer til omkring 40 % af alle landets værelser.

Det typiske overnatningssted med en Green Key-certificering ligger i København og andre storbyer, og har en kapacitet på mindst 500 senge. Mange har fokus på møde- og konferencesegmentet, som har haft det særligt svært i 2020.

COVID-19 sætter stopper for endnu et rekordår

COVID-19 har i 2020 sat en stopper for en lang stime af rekordår for dansk turisme fra 2014 til 2019. I alt endte antallet af overnatninger hos danske feriehuse, hoteller, feriecentre, campingpladser, vandrerhjem og lystbådehavne på 44,6 mio. overnatninger, hvilket er en nedgang på 20 pct. fra 56,1 mio. overnatninger i 2019.

På de enkelte overnatningsformer var hoteller og vandrerhjem hårdest ramt, og begge overnatningsformer fik halveret deres overnatningstal i forhold til 2019. Feriehusene, der har flest overnatninger, gik tilbage med 4 pct., mens camping gik tilbage med 2 pct.

Læs mere her...