136859127 157841 Skarrildhus Bygning 1024X576

CO2-beregninger på vej ind i Green Key

Hjælp, råd og værktøjer til CO2-beregninger er på vej til Green Key og HORESTA medlemmer. Fra 2022 indgår CO2-beregninger i Green Keys kriterier.

Der er øget fokus på virksomheders CO2-udledning og fodaftryk. I de kommende kriterier for Green Key, som træder i kraft i 2022, indgår flere kriterier med fokus på CO2-beregning, forbedringer og kompensation.

HCMI-værktøj

Green Key medlemmer kan allerede nu bruge et Hotel Carbon Measurement Initiative (HCMI)-værktøj, som er et forsimplet værktøj som mange større kæder bruger og er udviklet af Sustainable Hospitality Alliance.

Se hvordan på Green Keys internationale hjemmeside…

CO2-værktøj på Virksomhedsguiden.dk

Nogle turistvirksomheder bruger  virksomhedsguiden, som er udviklet for Erhvervsstyrelsen og som går et spadestik dybere. Dette værktøj kan bruges på tværs af brancher, er offentlig tilgængelig og koster ikke mange penge at bruge.

https://virksomhedsguiden.dk/erhvervsfremme/content/temaer/groen_omstilling/ydelser/beregn-din-virksomheds-klimaaftryk-med-co2-beregneren/88420008-422f-4449-94e9-71bc601c6e38/

CO2-arbejdsgruppe

Green Key og HORESTA har nedsat en arbejdsgruppe, som skal teste værktøjer og udvikle guides til arbejdet med CO2-beregninger Den består af repræsentanter fra Arp. Hansen, BCHG, Green Solution House, Radisson og Saltoftehus.

Guide på vej

I arbejdsgruppen arbejdes på en guide, som skal hjælpe turistvirksomheder på vej med at give overblik og viden og som giver forslag til, hvordan det kan beregnes. Denne guide offentliggøres på webinar den 8. september.

Webinarer om CO2-beregning på vej

For Green Key og HORESTA medlemmer er der en række webinarer på vej. Den 8. september holdes SusDANEable webinar, som i efteråret følges op med nogle webinarer, hvor der step-by-step instrueres i, hvordan CO2-aftryk beregnes.   

Læs mere om det første webinar her...