307564A55676e2b62a0fe1cddbbb5cb9bc864de3

HimmerLand er Green Key-certificeret, og tager endnu et skridt i den grønne retning

Årlige miljømøder, månedlige vandaflæsninger og affaldssortering er blot nogle af de initiativer HimmerLand nu har forpligtiget sig på. Efter yderligere tiltag vedrørende bæredygtighed, kan HimmerLand nemlig kalde sig Green Key-certificeret, som betyder at man har særligt fokus på miljøet.

Hotelbranchen er nok ikke den første man tænker på, hvis man siger bæredygtighed. Men det er der heldigvis mange hoteller, som forsøger at gøre noget ved. HimmerLand er et af dem, og nu bliver indsatsen anerkendt af HORESTAs Green Key-mærke.  

Og det glæder Hotelchef Jane Andersen, at HimmerLand nu kan pryde sig med et internationalt anerkendt mærke som Green Key.

”I dagligdagen arbejder vi hver eneste dag med masser af gode initiativer, som er baseret på en bæredygtig og fornuftig drift. Green Key er jo hotelbranchens officielle miljømærkeordning – og det er også en trend i branchen at man naturligvis, som virksomhed, skal markere sig i offentligheden også på dette område også,” siger Jane Andersen og fortsætter:

”Det gode ved sådan et mærke er, at man får et overblik over ens resurser, og det er ikke kun en gevinst for miljøet, at kunne analysere og optimere sit energi- og vandforbrug, det er også godt for bundlinjen. Nu skal vi i gang med at træne vores personale, så vi sikrer, at vi har en god forståelse af vores Green Key-mærke. Her kommer vi til at bruge vores interne kommunikations-app HimmerLand Tid, hvor vi kan give dem en masse gode eksempler.  

Green Key-mærket, som uddeles af HORESTA har til formål at synliggøre de turistvirksomheder, der gør noget ekstra for at beskytte miljøet. Hovedtemaet bag kriterierne for at blive Green Key-certificeret er at reducere affald, optimere de enkelte ressourcer og uddanne personale såvel som gæster i at blive bedre til at passe på jordens resurser.  

Spar på resurserne

Daniel Lehman, som her stået for at føre HimmerLands Green Key-ansøgning ud i livet, er glad for endelig at kunne se resultatet.

”Da vi startede vores Green Key-ansøgning, blev Jane og jeg faktisk overrasket over, hvor mange kriterier, vi allerede kunne opfylde. Vi havde nemlig et godt fundament til at bygge videre på, og det var derfor ikke så mange nye ting, vi skulle iværksætte, men primært bare dokumentere, det vi allerede gjorde,” siger Daniel Lehmann og fortsætter:

”Helt konkret har vi kigget ind i vores vareindkøb, hvor vi har bronzemærket i økologi, og hvor der handles sæsonbaseret fra lokale leverandører, og så har vi installeret luftblandere i samtlige vandhaner og brusehoveder. Derudover har vi kigget på vores affaldssortering, hvor vi allerede er en del af Daka Refood. På energifronten er der tænkt solceller ind i mange af de nye byggerier, og så er pillefyret skiftet ud med en ny varmepumpe.

Allerede fra 1. juli 2021 er 900 m2 solceller klar til at blive taget i brug på resortets svømmehal, og flere solcelleløsninger er på vej til mange af de nye tilbygninger og udvidelser som multihal, paddletennishal og hotelfløj.

Ros fra Green Key

Det er ikke kun i HimmerLand, der er begejstring for de mange klimavenlige initiativer. Også Green Key konsulent Sara Azoulay Pedersen kunne gå fra HimmerLand med en grøn oplevelse i bagagen.

”HimmerLand har lagt en enorm indsats i arbejdet mod Green Key. Da jeg besøgte hotellet, var jeg meget imponeret over stedets grønne indsats. De prioriterer bæredygtighed højt, og det lægger man mærke til, hvor end man kigger hen. Lige fra de eldrevne golfbiler, der er ladet på strøm fra solcellerne på taget af garagen til den omfattende affaldssortering og de vandreducerende tiltag,” siger Green Key konsulent Sara Azoulay Pedersen fra HORESTA.

”Det er imponerende eksempler på initiativer, som bidrager til virksomhedens grønne profil. HimmerLand har foretaget store forbedringer af bygning under nedlukningen, som i høj grad har taget afsæt i miljøvenlige tiltag. Deres indsats for at opnå Green Key har været imponerende og omfattende.”

Læs nyhed på Himmerlands hjemmeside...