Guestapart Fredagsbar

Hotel GUESTapart i Aarhus modtager Green Key og bakker op om VisitAarhusregionens strategi

VisitAarhusregionen har offentliggjort ny turismestrategi, som bl.a. har fokus på at få flere miljømærkede overnatningssteder. Det nye Hotel GUESTapart bakker op med en Green Key mærkning.

Som nyt hotel og ny virksomhed, vil Hotel GUESTapart passe på klodens ressourcer. Med egne solceller og en bygning med energimærke A, Det Økologiske Spisemærke og fokus på at minimere spild af mad, vand og energi, er hotellet er oplagt medlem af Green Key.  

Hotel GUESTapart sparer på energien

Hotellet har energimærke A og eget solcelleanlæg, som genererer hovedparten af den energi, der bruges. Stedet har installeret lyssensorer i de lokaler der sjældent bruges, og slukker alle computere og andet IT-udstyr hver nat. På stedet findes også fire ladestationer til elbiler.

Hotel GUESTapart sparer på vandet - og beskytter det

Hotel GUESTapart serverer aldrig kildevand på flaske, men i stedet renset postevand. Faktisk bliver alt deres vand renset for kalk, så både maskiner og service har mange gode leveår, mens alle stedets håndvaske har sensorer og toiletter har dobbeltskyl.

Hele hotellet rengøres udelukkende i produkter der er miljømærkede og vaskepulver og alle toiletartikler er helt fri for unødige tilsætningsstoffer. Desuden affaldssorterer Hotel GUESTapart, og det samme bliver deres gæster bedt om at gøre.

Hotel GUESTapart har fokus på bæredygtig mad

Husets a la carte restaurant – Restaurant APART, sørger også for en bæredygtig hverdag. ¨Restauranten er netop blevet tildelt et sølvmærke i økologi, hvilket betyder at 60-90% af alt indkøb er økologisk. Spisesteder har også fokus på at undgå madspild og handler så vidt muligt lokalt for at begrænse brugen af transport. Når køkkenet laver mad ud af huset, leveres det i 100% genanvendt emballage med tanke på bæredygtig nedbrydelse.

Læs mere om Hotel GUESTapart indsats...

Læs også om VisitAarhusregions strategi: ”A great place to live, is a great place to visit”.