Fuglsangcentret Hotel Front

Green Key til Fuglsangcentret i Fredericia

I Fredericia er der endnu et Small Danish Hotel, som er blevet mærket med Green Key. Fuglsangcentret, der er ejet af Dansk Blindesamfund, har fortjent turismens internationale miljømærke efter en ansøgningsproces med et stort engagement.

Fuglsangcentret er indrettet til at blinde kan navigere i bygningen ved hjælp af lyde, som f.eks. rindende vand og kanariefugle. Nu har de miljøbevidste kunder også fået Green Key at navigere efter.

Miljøbevidste kunder hjælper Fuglsangcentret på vej

Green Keys konsulent har ved gennemgang af stedet oplevet et fantastisk engagement omkring miljøarbejdet. Centret har oplevet et stigende ønske om miljøcertificering fra kunderne, og flere af deres kunder vil ikke gå på kompromis med den grønne dagsorden.

Fuglsangcentret har derfor i en længere periode arbejdet med miljø- og energiforbedringer. Hotellet har etableret solceller på taget, helt afviklet al ukrudtsbekæmpelse og øget økologiprocenten til over 30%. Mange års miljøarbejde kulminerer nu med Green Key-mærkningen. 

Green Key Jury roser indsats

Green Keys jury havde følgende bemærkning til ansøgningen fra Fuglsangcentret:

”Det er dejligt at læse, at processen har medført, at de må ændre 50 % af deres rengøringsmidler til miljømærkede og at økologiprocenten er øget betydeligt. Så kan vi jo se at Green Key trækker i den rigtige retning. Det gør en forskel.”

Grøn profil på Fuglsangcentret

Det er vigtigt for Fuglsangcentret at have omtanke for deres omgivelser og tage hensyn til miljøet. Derfor var det også en tankegang, der fulgte med i deres renovering af værelser, hvor alt lys blev skiftet til LED, som bruger langt mindre strøm.

Samtidigt blev der også indbygget solceller i alle sydvendte tage, da stedet fik nyt tag på hele bygningen i 2018. De er helt diskrete og kan næsten ikke ses. Den lille forskel i udseendet, gør dog en stor forskel for miljøet. Det betyder nemlig, at centret selv producerer en stor del af vores strømforbrug.

Personalet i køkken prøver så vidt muligt at undgå madspild og øge økologiindkøbet, ligesom stedet også bruger miljøvenlige rengøringsmidler.

Del af Small Danish Hotels grønne indsats

Flere Small Danish Hotels hoteller er blevet Green Key certificeret i de senere år. Antallet af kroer og hoteller i Small Danish Hotels med Green Key er nu i alt 14, da Hotel Vejlefjord  også netop er blevet mærket med Green Key. Flere af kædens kroer og hoteller arbejder på at blive certificeret.

I Fredericia har Best Western Fredericia og Trinity Hotel & Konference Center i forvejen Green Key.

Læs også: Hotel Vejlefjord i grønne omgivelser modtager Green Key