1-1

Nyt klimakompas hjælper turistvirksomheder med CO2-beregninger

I løbet af 2022 skal alle Green Key virksomheder udarbejde et CO2-regnskab. I den forbindelse har Green Key Danmark samarbejdet med Erhvervsstyrelsen om det nye og forbedret Klimakompas, som kan hjælpe med at beregne turistvirksomheders klimaaftryk

Danske turistvirksomheder bliver i stigende grad mødt af forventninger og krav om at kunne dokumentere deres klimaaftryk. Som hjælp har regeringen lanceret Klimakompasset, der skal gøre det nemmere for turistvirksomheder at beregne deres klimaaftryk og få indblik i, hvordan de kan reducere deres CO2-aftryk.

Klimaaftryk skaber større bevidsthed

Den grønne omstilling er for alvor kommet på dagsordenen både nationalt og globalt. Det kan mærkes hos danske virksomheder, der længe har haft et stort ønske om at kunne opgøre og dokumentere deres klimaaftryk over for omverdenen. 

Et grønt overblik over virksomhedernes klimaaftryk vil bidrage til både at skabe større bevidsthed om den grønne omstilling internt i virksomheden men også give danske virksomheder en konkret konkurrencefordel i markedet, hvor efterspørgsel efter klimadata kun er stigende. 

Lancering af klimakompas på Virksomhedsguiden

Derfor lanceres der  et nyt klimakompas, der kan hjælpe særligt SMV’erne med at beregne deres CO2-aftryk og få overblik over, hvordan klimabelastningen fordeler sig på deres forskellige aktiviteter. 

Klimakompasset er lavet af Erhvervsstyrelsen i samarbejde med Energistyrelsen.

Erhvervsminister Simon Kollerup siger: 

”Når jeg været ude at besøge virksomheder i Danmark, oplever jeg, at man virkelig gerne vil tage den grønne førertrøje på. Men jeg oplever også, at virksomhederne alt for ofte har svært ved at dokumentere over for kunderne og samarbejdspartnere, hvad deres reelle klimaaftryk er. Virksomhederne, og især SMV’erne, har med andre ord efterlyst et værktøj, der udregner deres klimaaftryk. Derfor er jeg glad for, at vi i dag kan præsentere klimakompasset, der imødekommer netop denne efterspørgsel fra erhvervslivet, og som giver særligt de små og mellemstore virksomheder mulighed for at skabe konkrete markedsfordele og en større bevidsthed om klimaet generelt.”

Webbaseret CO2-beregner

Klimakompasset er en webbaseret CO2-beregner, der kan findes på Virksomhedsguiden.