Gkstigning2008 22A

5 dobling af Green Key hoteller i Danmark på 15 år

Dansk turisme har fokus på bæredygtig turisme. Men går det fremad? HORESTA undersøgelse viser, at danske hoteller klarer sig rigtig godt, hvis der kigges på antal miljømærker.

HORESTA vil med publikationen ""Greets the Green Hotel" gøre status for danske hotellers grønne indsats med særligt fokus på miljømærkninger.

5. dobling på 15 år

I de sidste 15 år er antallet af Green Key hoteller i Danmark 5. doblet med en stigning fra 33 til 160 hoteller mærket med Green Key i 2022.

COP15 i 2009 satte gang i udviklingen

Antallet af Green Key hoteller oplevede en markant stigning op til klimatopmødet COP15 i København tilbage i 2009, hvor hotelkæder som Arp. Hansen og Comwell Hotels var med til at starte en positiv bølge for Green Key. Her blev antallet af Green Key hoteller næsten fordoblet.

EU formandskab gav endnu et skub

De følgende år efter 2009 har der været en pæn stigning, men hvor der igen tages et pænt hop fra 88 til 105 mærkede hoteller. Det skete i forbindelse med, at Danmark overtog EU formandskabet i 2012, hvor der var fokus på en grøn afholdelse af formandskabet.

Grøn Tsunami de seneste par år

I de sidste par år har der været endnu større fokus på klima og bæredygtighed, hvilket har medført en markant stigning, hvor der fra 2020 til 2022 sammenlagt er kommet 28 flere hoteller med i Green Key.

Læs hele publikationen: "Greets the Green Hotels" her...