greenkeypiktogrammad

Miljøstyrelsen lancerer materialer til affaldssortering, mens HORESTA har tilpasset det til udenlandske gæster

HORESTA har været med i processen i forbindelse med kommunikationsindsatsen og har tidligere udviklet særligt materiale til udenlandske gæster for turistvirksomheder med Green Key eller søstermærker.

Med affaldsbekendtgørelsen fra januar 2021 er der kommet nationalt strømlinede sorteringskriterier. Nu lancerer Miljøstyrelsen materialer til kommuner og arbejdspladser, som skal hjælpe med implementeringen.

HORESTA er gået skridtet videre, da piktogrammerne ikke er på engelsk og dermed ikke tilpasset udenlandske turister og medarbejdere. Der er udviklet skabeloner, så turistvirksomheder med Green Key, Green Camping, Green Restaurant m.fl. kan gå skridtet videre og hjælpe udenlandske gæster og medarbejdere med sorteringen.

Fælles piktogramsystem i hele landet

Mange kender efterhånden det fælles piktogramsystem til affaldssorteringen, som Dansk Affaldsforening, KL og Miljøstyrelsen har udviklet. Nu er Miljøstyrelsen gået skridtet videre og har udviklet kommunikationsmaterialer, som kan anvendes og tilpasses af kommuner, arbejdspladser og andre interesserede.

Materialerne sætter fokus på, hvorfor vi skal sortere mere, hvad der sker med affaldet, når vi sorterer, og de 10 fraktioner. Arbejdspladser kan også finde hjælp til at forstå sorteringskriterierne, forskellen mellem husholdningslignende- og produktionsaffald og hjælp til, hvordan de implementerer det nye sorteringssystem på arbejdspladsen.

Materialerne er udviklet i samarbejde med flere organisationer og brancheforeninger, herunder HORESTA. De er samlet under det fælles budskab: Affaldssortering nytter.

Find materialerne HER...

Oversat materiale til turister og udenlandske kollegaer

Uheldigvis er piktogrammerne ikke på engelsk, så til Green Key virksomheder og øvrige mærkede steder, har HORESTA udviklet opslag til hver affaldstype på dansk og engelsk med billede, forklaring og eksempler. Dette kan især bruges til at hjælpe gæster og kollegaer med at sortere affaldet.

Medlemmer med Green Key m.fl. kan få dem tilsendt i word-format, så de kan tilføjes logo og tilpasses yderligere til det enkelte sted.

Se eksempler her: