det-oekologiske-spisemaerke-i-bronze-til-nyborg-strand

Nyborg Strand får Det Økologiske Spisemærke i bronze

Det bevidste valg af økologiske fødevarer har gennem de seneste år været et fast holdepunkt i køkkenet på Green Key mærkede Nyborg Strand. Og det markeres nu på officiel vis med overrækkelsen af Det Økologiske Spisemærke i bronze.

Det Økologiske Spisemærke er et statskontrolleret bevis på, at et spisested prioriterer økologi, og viser hvor stor en andel af de indkøbte føde- og drikkevarer, der er økologiske. Her repræsenterer bronzemærket 30-60 % økologi.

Et symbol på de bæredygtige ambitioner
Siden 2020 har Nyborg Strand arbejdet med, hvordan bæredygtighed og hoteldrift kan forenes og skabe synergi til glæde og gavn for både medarbejdere, gæster og naturligvis miljøet. Det har resulteret i en række bæredygtige ambitioner, hvoraf flere allerede er indfriet – og spisemærket markerer endnu en succes.

Det Økologiske Spisemærke er meget mere end bare en officiel mærkningsordning for vores vedkommende, udtaler Hoteldirektør, Jan Grimstrup Larsen, og fortsætter:

Det er et kvalitetsstempel og et symbol på, at der er handling bag vores ord og bæredygtige ambitioner, som vi sætter en ære i at udleve hver eneste dag i ikke bare vores køkken, men overalt i organisationen. Og så er det samtidig en stor cadeau til vores kolleger i køkkenet, som i den grad har knoklet for, at Nyborg Strand nu kan skilte med bronzemærket.

Ikke økologi for enhver pris
Selvom det økologiske valg i mange henseender også er det mest bæredygtige, er det ikke altid tilfældet. For hvad er i bund og grund bedst for miljøet – det økologiske æble fra Spanien, eller det konventionelt dyrkede fra nabogården? Det er blot et af de dilemmaer, som Nyborg Strand har oplevet i processen.

Vi har en ambition om, at al frugt, grønt, mel og mejeriprodukter skal handles både dansk og økologisk. Men i de tilfælde, hvor det ikke er muligt, må vi vurdere, hvad der giver bedst mening i forhold til bæredygtighed. Og der vælger vi altså det konventionelt dyrkede æble fra vores lokale leverandør frem for at belaste miljøet unødvendigt ved at få det økologiske transporteret hjem fra Spanien, fortæller Tina M. Madsen, og fortsætter

Sådanne valg har der heldigvis været plads til at kunne træffe, så vi fortsat har fokus på det primære: Bæredygtighed.

90 % økologi på vinkortet
I hotellets vinkort finder du udelukkende vine, der er produceret inden for Europas grænser, og ca. 90 % af dem er tilmed økologiske.

Vi har valgt at satse stort på økologiske vine uden på nogen måde at gå på kompromis med den gode smag. Tværtimod, udtaler Restaurantchef, Rasmus Ostermann Andersen, og fortsætter:

Der findes et hav af fantastiske vinproducenter med bæredygtig produktion, som vi naturligvis gerne vil støtte op om. Det giver rigtig god mening for os at vælge økologisk her og på den måde være med til at sætte fokus på de mange gode økologiske producenter, som man måske ellers ikke ville være så opmærksom på.

Nyborg Strand har i det seneste kvartal opnået en gennemsnitlig øko-procent på 46 %.