Politikengrønnehoteller

160 danske hoteller er nu miljømærkede - med Green Key

Kunderne stiller i stigende omfang krav om grønne initiativer, hvis de vil holde møde eller bo på hoteller og konferencesteder.

I løbet af de seneste 15 år er antallet af miljørigtige hoteller i Danmark næsten femdoblet med en stigning fra 33 til 160 hoteller, som er mærket med Green Key. Således er over halvdelen af hotelværelserne i Danmark miljømærket med enten det nordiske Svanen eller Green Key. I efteråret 2020 fik CPH Hotel i DGI Byen Green Key-certificeringen, skriver Politiken.

” Vi havde gjort en del for at optimere energiforbruget og tænke i miljøløsninger, men vi havde behov for et systematisk overblik over indsatsen for at være bæredygtige,” fortæller Jesper Bremholm, der er driftsdirektør på hotellet med 102 værelser.

HORESTAs miljøchef og sekretariatschef i Green Key, Mikal Holt Jensen, fortæller, at mange firmaer og det offentlige har indført regler om, at deres medarbejdere skal bo miljørigtigt, når de repræsenterer firmaet. Han tilføjer, at der naturligvis også er mange private kunder, som går op i at skåne miljøet, når de er på ferie, siger sekretariatslederen videre.

Der er knap 100 obligatoriske kriterier, som hoteller og konferencefaciliteterne skal leve op til, hvis de vil have Green Key-certifikatet. Der skal for eksempel være en miljøansvarlig i ledelsen, personalet skal uddannes, så de kan holde øje med dryppende vandhaner, utætte vandrør og løbende cisterner.