hotel3

Jørgensens hotel tager stort skridt mod grøn omstilling

Papirhåndklæder er fortid på Jørgensens Hotel, der som den første aktør i branchen er overgået til det upcyclede og genanvendelige produkt Håndfrotté udviklet af DFD.

Papirhåndklæder benyttes en enkelt gang og ryger derefter i skraldespanden. Denne brug-og-smid-væk løsning afføder store mængder affald og efterlader samtidig et negativt klimaaftryk i form af øget CO2-udledning.

For at reducere deres CO2-forbrug og ultimativt minimere deres klimaaftryk har Jørgensens Hotel – som det første hotel i landet – valgt at erstatte papirhåndklæder med en særlig form for frottéklude, der minimerer behovet for produktion af nye produkter samt forlænger levetiden på allerede eksisterende. 

Håndfrotté er genanvendelige klude udviklet af virksomheden DFD og fremstillet af kasserede frottéhåndklæder, blandt andet fra Jørgensens Hotel. Hvor papirhåndklæder er tiltænkt engangsbrug kan håndfrottéklude vaskes op til 300 gange. 100 håndfrottéklude kan derfor reducere produktionen af papir med op til 90.000 stykker, da der i gennemsnit trækkes tre stykker papir pr. gang.