sinaturclaus

Hotelkæde i den grønne førertrøje

Sinatur Hotel & Konference har som den første hotelkæde i Norden fået det eftertragtede B Corp-certifikat. “Der er ikke nogen kattelemme, og det har kostet mange ressourcer,” fortæller direktøren

Med Mølleåen i baghaven ligger Sinatur Hotel Frederiksdal klemt inde mellem sø og skov lige nord for København. Frederiksdal ligner på ydersiden et hvilket som helst andet konferencehotel, men en lille træklods på bordet i receptionen rummer historien om, at hotelkæden de seneste år har arbejdet intensivt hen imod deres mål: at blive CO2-neutrale. 

Sinatur er nemlig den første hotelkæde i Norden til at opnå den prestigefyldte B Corp-certificering, der gives til virksomheder, der arbejder målrettet med klima- og miljødagsordener samt sociale forhold. Efter at have arbejdet med at definere samfundsambitioner og plukket de lavthængende miljøfrugter spurgte direktør Claus Nielsen sig selv: “Hvad så nu?”

“Vi fandt ud af, at vi var nødt at få valideret og verificeret vores arbejde. Så vi lavede et klimaregnskab for at blive klogere på, hvor vores indsats skulle være – både økonomisk og i forhold til CO2-aftrykket,” fortæller han.