zleep-hotel2180-1920x1294

Zleep Hotels: ”Bæredygtighed handler i bund og grund om at opføre sig ordentligt”

Hotelbranchen oplever stigende krav til at implementere bæredygtige initiativer og til at rapportere om deres indvirkning.

”For mig handler bæredygtighed om forandring – ikke bureaukrati.” Sådan lyder ordene fra Peter Haaber, administrerende direktør i Zleep Hotels. Ordene kommer i kølvandet på hans oplevelse med de stigende krav til at registrere, dokumentere og rapportere om bæredygtighed i hotelbranchen, skriver Deloitte.

En oplevelse, som til tider skaber frustration hos ham:

”Jeg har egentlig altid været en lille smule modstander af, at man skal bruge en masse krudt på at dokumentere, hvad man gør. Vi kommer fra Norden, hvor det nærmest er et naturligt gen, at vi tænker på miljøet og på, hvordan vi kan sikre vores næste generationer,” udtaler han og fortsætter:

”Som verden bevæger sig, kan jeg dog godt se, at dokumentationen bliver nødvendig. Både fordi det efterhånden er et ’must’ for at drive forretning, men også fordi vi ser eksempler på, hvordan koncepter hurtigt kan misforstås. På den måde er det fint, at man skal dokumentere, hvad man gør, for det forpligter. Det gør, at man som virksomhed må stramme sig an for ikke at komme på bagkant med, hvad branchen gør, og hvordan folk opfatter dig.”

Læs hele historien her.