nhbyggeri

Guldcertificering for ansvarlig renovering

NH Collection Copenhagen modtager guld for at tænke miljømæssig, økonomisk og social kvalitet ind i renovering.

Den ikoniske bygning på Christianshavn, som i dag huser hotellet NH Collection Copenhagen, har fået en guldcertificering efter den internationale standard DGNB. Certificeringen tilkendegiver, at modtageren arbejder med helhedsorienteret bæredygtighed, hvor miljømæssige, sociale og økonomiske parametre vægtes lige.

Bag renoveringen af bygningen, som tidligere var kendt som Ørkenfortet, står ATP Ejendomme, NCC, Niras, Arkitema, Erik Arkitekter og Henning Larsen Architects. Udover at tilbyde femstjernede hoteloplevelser, har NH Collection Copenhagen og ATP Ejendomme bestemt, at den ikoniske bygning på Christianshavn også skal favne en lang række miljømæssige, økonomiske og sociale elementer. Denne tilgang var en del af renoveringsprojektet lige fra begyndelsen.

For at opnå en DGNB-guldcertificering, skal man indtænke en lang række elementer i sin renovering. Det omfatter alt fra CO2-krav til indeklima og mobilitetsinfrastruktur. Ved at bruge denne helhedsorienterede tilgang til bæredygtighed går man efter at skabe en bygning, som påvirker miljø og klima mindst muligt, og som samtidig er brugbar i rigtig mange år. 

“Hver gang vi renoverer og transformerer fremfor at bygge nyt, spares der en stor mængde CO2 og ressourcer, ligesom vi bevarer en del af vores kulturarv. Med denne DGNB-guldcertificering viser ATP Ejendomme og NH Collection Copenhagen vejen for at have høje bæredygtighedsambitioner i renovering af hoteller,” siger Mette Qvist, direktør i Green Building Council Denmark, som står bag DGNB i Danmark.

Blandt de bæredygtige elementer i renoveringsprojektet er genbrug af bygningens beton til nye facadesten, nedkøling af værelser ved hjælp af havvand samt et grønt sedum-tag, der skaber biodiversitet og optager regnvand. Dertil kommer oplevelser i form af lokal kunst, der hylder bygningens fortid og bæredygtige tilgang samt at alle har adgang til hotellets lounge og bar.

Selvom renoveringen af hotelbygning er afsluttet, stopper NH Collection Copenhagen og ATP Ejendomme ikke med at tænke i nye tiltag. Hotellet vil som det første hotel i Danmark få grøn strøm gennem en elkøbsaftale med det vedvarende energiselskab Better Energy. Fra 1. januar 2023 aftager NH Collection Copenhagen 2 GWh om året. Det bidrager til opførelsen af en ny solcellepark i Danmark og tilfører ny grøn elektricitet til det danske elnet tilsvarende hotelbygningens forbrug.