Gazelle

Prisregn over Green Key mærkede Vilcon

”En af begrundelserne for at vi fik prisen er, at vi har arbejdet systematisk med bæredygtighed i nogle år og det er selvfølgelig superfedt, at vi får en cadeau for den indsats. Det giver endnu mere blod på tanden i forhold til tanker vi har om bæredygtighed”,

Vilcon Hotel og Konferencegaard har inden for ganske kort tid modtaget både Børsens Gazellepris og BDO og Spar Nords Succesvirksomhed 2022.

Erhvervspriser baseret på vækst er en sjældenhed i hotel- og konferencebranchen. Især da når man som Vilcon Hotel og Konferencegaard lidt uden for Slagelse, kan fejre 25 års jubilæum som virksomhed næste år.

Af samme grund troede direktør og medejer, Thue Nielsen, at det var en fishingmail, der var dukket op i indbakken, da beskeden kom fra Børsen om, at hotellet havde vundet en Gazelle.

”Jeg troede vitterligt at det var en joke”, smiler direktøren, der dog ved nærmere granskning kunne konstatere, at den var god nok. Til trods for, at regnskabsåret 2021 som udløste prisen, omfatter en del måneder med corona-nedlukning for fester og konferencer og kurser, som ellers er en væsentlig del af Vilcons forretning.

”Det er udtryk for, at vi løb stærkt i 2021. Og det er vi heldigvis fortsat med her i 2022, hvor vi glæder os over, at erhvervslivet igen er begyndt at holde kurser og møder og kundearrangementer i stor stil ude hos os”, siger Thue Nielsen.

En væsentlig faktor i forhold til de gode tal for 2021 er, at Vilcon Hotel & Konferencegaard som et at de få hoteller på Vestsjælland holdt åbent i hele nedlukningsperioden.

”Det kunne vi fordi vi bygge en hel række af nye huse/værelser i 2019, som gjorde det let for os at holde åbent. Kunderne kunne således bo hver for sig og få serveret morgenmaden i hytterne. På den måde gjorde det ikke noget, at vi ikke kunne bruge restauranten og for kunderne betød det, at de ikke behøvede at risikere at blive smittet ved at komme tæt på de andre gæster på gangene. De huse har helt klart gjort en forskel for os”, siger Thue Nielsen, der også sender en stor tak til sit personale.

”Da der kom gang i den igen, så har vores personale virkelig rykket sammen i bussen og er løbet lidt stærkere, så vi kan få enderne til at nå sammen. Vi er 13 fastansatte og 25 løsansatte og sammen får vi det hele til at fungere. Der er en kolossal holdånd og en vilje til, at vi sammen skal sikre vores kunder de bedste oplevelser og det er guld værd”, siger Thue Nielsen.

Og den indstilling har givetvis været medvirkende til, at Vilcon Hotel & Konferencegaard i efteråret også har vundet prisen ”Succesvirksomhed”, som BDO og Spar Nord siden 2019 har uddelt til de 1000 mest succesfulde virksomheder i Danmark. For at komme i betragtning til den pris skal man have vækst i resultatet de seneste fem år, have en soliditetsgrad over 20 pct, have vækst i soliditeten over en femårig periode og endelig have vist evnen til at skabe resultater med det kapitalgrundlag, der er til rådighed. Vilcon Hotel & Konferencegaard er en af de første virksomheder i hotel- og restaurationsbranchen, der modtager den pris.

”En af begrundelserne for at vi fik prisen er, at vi har arbejdet systematisk med bæredygtighed i nogle år og det er selvfølgelig superfedt, at vi får en cadeau for den indsats. Det giver endnu mere blod på tanden i forhold til tanker vi har om bæredygtighed”, siger Thue Nielsen.

Tankerne handler blandt andet om at finde alternativer til det røde kød, men i lige så høj grad om, at bruge lokale råvarer, så man minimerer transporten.

”Vi kan ikke nødvendigvis finde alle vores leverandører i Slagelse Kommune, men vi kan finde de fleste ting i Danmark. Det er de færreste råvarer der bliver mere friske og velsmagende af, at man transporterer dem halvvejs rundt om jorden”, siger Thue Nielsen.