klimascore3

Kritik af Klimascore.com: Uklare og ugennemsigtige kriterier

Klimascore.com, der de seneste to år har kåret Danmarks mest klimavenlige hotel, møder nu kritik for uklare og ugennemsigtige kriterier.

Virksomheden klimascore.com har de seneste to år givet en såkaldt Climate Award, der kårer Danmarks mest klimavenlige hotel. Nu møder både det metodiske grundlag og organiseringen kritik, blandt andet på grund af uklare og ugennemsigtige kriterier. Det skriver SustainReport.dk.

“Det er meget ugennemsigtigt, hvad klimascore.coms rating bygger på. Jeg har endnu ikke kunnet finde en klimaberegning fra klimascore. Det er uklart, hvordan beregningerne reelt foretages. Jeg mener, at påstanden om Danmarks mest klimavenlige hotel er vildledende, og at der mangler transparens og dokumentation, både hos klimascore.com og blandt de vindende hoteller,” siger Louise Thomsen, der rådgiver om bæredygtighed og underviser i greenwashing på CBS.

Miljøchef Mikal Holt Jensen fra HORESTA fortæller, at brancheorganisationen har haft en dialog med klimascore.com, men har valgt ikke at samarbejde med dem. Han mener, at klimascore.coms tilgang kan bruges som et internt værktøj, men at det ikke egner sig som afsæt til at proklamere, hvilke hoteller, der er mest klimavenlige.

Læs hele historien på sustainreport.dk – kræver login