GRAND HOTEL Juni230099 Copy5 Serialized2

De røde bøffer har forladt menukortet Grand Hotel i Odense

På det Green Key mærkede hotel i Odense, kom det som lidt af en overraskelse, at det røde oksekød stod for næsten 15 procent af hotellets CO2-udledning. Derfor startede Frederik Bo Pedersen, der er ansvarlig for hotellets bæredygtighedsarbejde, med at gå en tur i køkkenet, hvor det røde oksekød nu er erstattet af fisk, skaldyr og vegetarretter på a la carte-kortet.

Da Grand Hotel fik hjælp til at lave et CO2-regnskab, viste det sig, at hotellets største CO2-synder var det røde oksekød, som stod for næsten 15 procent af udledningen. - Det røde oksekød kører ikke altid rent hjem hos gæsterne, selv om man måske går og tror det, siger Frederik Bo Pedersen, der er marketingkoordinator og ansvarlig for hotellets bæredygtighedsarbejde.

Et redskab til udvikling

Det er efterhånden nogle år siden, at Grand Hotel begyndte at overveje, hvordan man kunne lave klimavenlige tilpasninger, og hotellet har også fået skiftet til el-sparepærer, nye termostater på radiatorerne og justeret mængden af vand, der kommer ud af hanerne.

Det var imidlertid først, da hotellets Green Key-certificering blev betinget af en rapport om hotellets Scope 1 og Scope 2-udledninger, som dækker hotellets egne udledninger og udledninger fra forsyninger ind i huset, at arbejdet for alvor gik i gang.

Læs mere i Fyns Stiftstidende...