The environment is everything

Ny udbudslov fremmer miljømærker

En ny udbudslov giver offentlige indkøbere mulighed for at stille krav om miljømærker som Svanen, Blomsten og Green Key i udbuddet.

Det offentlige køber ind for den nette sum af ca. 300 mia. kr. hvert år, og fremover bliver det lettere at gøre de offentlige indkøb grønne.

En ny udbudslov giver offentlige indkøbere mulighed for at stille krav om miljømærker i udbuddet fx Svanen, Blomsten og Green Key.

Det offentlige køber ind for den nette sum af ca. 300 mia. kr. hvert år, og med den nye udbudslov, der er vedtaget, bliver det fremover lettere at gøre de offentlige indkøb grønne.

Flere offentlige myndigheder vælger allerede i dag at stille krav om at deres hotelbesøg eller konferenceafholdelse skal foregå på et miljømærket sted ved i udbuddet at skrive, at fx hotellet skal leve op til kravene bag et mærke. Det nye i loven er, at nu kan de bare bede om et miljømærket hotel og konferencested – og det bliver dermed lettere for den offentlige myndighed at stille kravet. Det betyder også, at mærket fungerer som dokumentation for opfyldelsen af kravet.

Ved at bruge den nye mulighed, kan det offentlige med sine mange indkøb skabe en øget efterspørgsel efter miljømærkede produkter og tjenesteydelser.

Hent loven her...

Miljøbevidste indkøb gør hovedstaden grønnere

En aktiv grøn indkøbspolitik har på tværs af kommunens forvalt­ninger sikret flere krav om bæredygtighed i københavnske indkøb. Både virksomheder, kommunen og byen vinder. Det kan læses i bladet kommunen: www.kommunen.dk/miljoebevidste-indkoeb-goer-hovedstaden-groennere/