EcoTurisme

JV: Når ferien skal være grøn

Hvad er en bæredygtig ferie? 4 ud af 10 ved ikke, hvad det indebærer. Men der er findes svaner, blomster, grønne nøgler og byer, som garanterer den miljørigtige ferie. Se hvad mærkerne betyder og få andre gode, grønne råd.

Vi vil gerne være grønne og bevidste om natur og miljø - også når vi holder ferie. Faktisk tænker op mod halvdelen grønt, når de beslutter, hvor rejsen skal gå hen.

Det viser en undersøgelse om bæredygtighed i forbindelse med ferier, som analysefirmaet Opeepl for nylig har gennemført for rederiet Fjord Line.

Her svarer 45 procent, at muligheden for at rejse bæredygtigt i høj grad eller i nogen grad er afgørende for, hvor de rejser hen. Og for kvinderne - som jo i høj grad er de bestemmende, når årets ferie skal bestilles - er det 50 procent.

Det overrasker ikke Adriana Budeanu, som er assisterende professor og forsker i bæredygtig turisme på Copenhagen Business School.

"Danskerne er generelt blandt foregangsmændene, når det handler om miljøvenlige initiativer og bæredygtig adfærd, som fylder mere og mere i vores bevidsthed. Det smitter af, når vi rejser ud i verden, og derfor bliver bæredygtige rejser også noget, vi har mere og mere fokus på," siger hun i forbindelse med undersøgelsen.

http://www.jv.dk/rejser/Naar-ferien-skal-vaere-groen/artikel/2504916#