Greenkeyvedgriffen2016

Green Key fortsat i vækst

Selvom flere hoteller har udskiftet nøgler med de mere energibesparende nøglekort, så beholder de fortsat deres ”Grønne Nøgle” – og faktiske kommer flere danske hoteller med.

Mens Green Key øger antallet af medlemslande, der nu er oppe på 56, fortsætter Danmark med at være en af duksene med en vedvarende vækst i antallet af miljømærkede hoteller.

Antallet af Green Key er steget til 121 hoteller i forhold til sidste års 115. Det er i en periode, hvor nogle hoteller er stoppet med Green Key pga. ejerskifte. Sammenlagt betyder det, at hvert andet hotel i Københavnsområdet er mærket med Green Key, mens det gælder hver fjerde på landsplan. På værelsesantallet kan det ses, at de større hoteller er med, da omkring 60 % af værelserne i København er mærket med Green Key mod omkring 40 % i hele landet.

De nyeste Green Key hoteller er de seks Guldsmeden hoteller i Danmark. Tidligere på året fik både Park In Copenhagen, Kaløvig Center i Rønde og Hotel Ritz i Aarhus tildelt Green Key. 

Feriecentret Dayz Rønbjerg er det først af fem danske Dayz Feriecentre, som har modtaget Green Key, som en del af en international aftale mellem Green Key og Landal Green Park.