kaffegreen

Comwell introducerer nyt, bæredygtigt kaffekoncept

Efter en gennemgribende omstilling til bæredygtig hoteldrift - er Comwell Hotels nu klar til at introducere et nyt og bæredygtigt kaffekoncept. Comwell ønsker af løfte oplevelsen fra konventionel til økologisk kaffe og vil gøre op med "træt kaffe" på en mødebuffet.

I forbindelse med implementeringen og indfrielsen af det økologiske spisemærke, hvilket Comwell tidligere på året modtog Årets Økopris for, har den bæredygtige hotelkæde indgået et nyt, strategisk samarbejde med Danmarks største kaffeimportør, Brasil Kaffe Import (BKI), der siden 1960 har importeret og solgt kaffe til én af verdens mest kaffeglade nationer – Danmark. Samarbejdet indebærer, at give gæsterne en bedre kaffeoplevelse og en helt ny uddannelse af hotelbaristaer.

Ny baristauddannelse er den første af sin art
I samarbejde med Hotel- og Restaurantskolen i København har Comwell Hotels udviklet en ambitiøs baristauddannelse, der ikke tidligere er set før i Danmark. Uddannelsen er en slags sommelieruddannelse inden for kaffe. Comwell uddanner én barista for hvert hotel, og de vil i dagligdagen få ansvaret for at sikre konceptet, kvaliteten og gæsteoplevelsen på hotellerne. De nye baristaer får også ansvaret for håndteringen og udvælgelsen af en økologisk signatur-te.

Den professionelle gæst vil have fleksibilitet, kvalitet og økologi
For den professionelle gæst er forplejningen blevet en væsentlig del af den gode, inspirerende og kreative oplevelse i forbindelse med møder og konferencer. Derfor har Comwell Hotels udarbejde nye kaffestationer, hvor gæsten kan nyde friskbrygget og nøje udvalgt økologisk kaffe af høj kvalitet. Det skal erstatte de traditionelle kaffe- og tebuffeter med konventionel kaffe og te. På den måde er møde- og konferencegæsten ikke længere afhængig af en overordnet tidsplan. Det skaber mere fleksibilitet, og gæsten kan altid være sikker på, at kaffen er friskbrygget og økologisk. Alt sammen supporteret af en barista på hotellet.

Driftschef hos Comwell Hotels, René Dueholm Caspersen, fortæller om tankerne bag det nye, økologiske koncept:
”Kaffe er en knap ressource og klimaforandringer skaber enorme udfordringer for kaffebønderne. Tørke, manglende adgang til vand, kompetenceniveau, manglende kapitalindførelse er en del af de udfordringer, morgendagens kaffebranche står overfor. Derfor gør Comwell et proaktivt tiltag for at hjælpe med at sikre kvalitet og en bæredygtig forretning ude i nærområderne.”

Hotellernes møde- og konferencegæster kan fremover tage en kop økologisk kaffe på vej til, under og efter et møde, og man er også velkommen at tage en kop to go.