treatboxgreen

Hotelrestaurant tager nyt madspildsinitiativ i brug

Det totale årlige madspild i Danmark er omkring 720.000 ton. Dette enorme spild svarer faktisk til, at man kunne brødføde 3,8 mio. mennesker med 0,5 kg. mad om dagen i et år. Ca. 220.000 ton af dette spild kommer fra den Danske Food Service branche - altså fra kantiner, centralkøkkener og restauranter/cafeer. Et nyt tiltag skal få både de professionelle køkkener og deres gæster til at ændre adfærd.

I Danmark har vi ikke tradition for at tage vores rester med hjem fra restaurantbesøg. Det skal en ny bæredygtig ”Treatbox”- fremstillet af 100 pct. biologisk nedbrydelige materialer - lave om på.

Den første restaurant, der har valgt at indarbejde den grønne Treatbox, er Restaurant BARK i Ørestaden på Crown Plaza Copenhagen Towers.

”Treatbox konceptet ligger fint i tråd med koncernens overordnede bæredygtighedspolitik, og med vores målrettede indsats for løbende at reducere madspildet i alle vore køkkener og restauranter. Den nye madspildsløsning giver os mulighed for at tilbyde vores gæster at tage resterne af et velsmagende måltid med hjem i en bæredygtig emballage. Den passer rigtig godt til vores grønne tankegang, hvorfor vi nu introducerer den i Restaurant BARK og på sigt forhåbentlig også andre relevante steder i forretningen,” siger Mireille Jakobsen, Group Responsible Hospitality Manager hos BARKS ejer, BC Hospitality Group.