prins-henrik-cooking

Prins Henrik med fokus på madspild og sæsonens råvarer

Lang tid før Danmark blev bevidst om begreberne ”madspild, sæsonbestemte råvarer og dele mad” viste prins Henrik vejen i kogebogen ” ikke altid gåselever”.

Efter prins Henriks død er der kommet mange positive historier frem om prinsen - især indenfor gastronomien.

For hele 20 år siden, udkom prinsens kogebog i samarbejde med vennen Jakob Johannsen, hvor hele filosofien omkring, hvordan vi skal spise i tråd med naturen og årstiderne, blev serveret. Det vil sige, længe før alt hvad der har med fødevare og gastronomi at gøre blev til buzzword i dag.

Ifølge regentparrets tidligere køkkenchef Jesper Vollmer, der arbejde som køkkenchef i Kongehuset i 10 år, behøvede det ikke at være dyre råvarer, for at være god mad for prins Henrik. Tværtimod blev der mest brugt billige råvare og alt skulle bruges. Ingen madspil.

Derudover havde han ”en forkærlighed for nedfaldsfrugter og sådan nogle ting, som andre ikke rigtig gad at spise”, forklarer Jesper Vollmer.

Læs om prinsen syn på mad i følgende artikler: