restaurantsubstans-web

Ny app guider dig til økologiske spisesteder

Gode spisesteder er årsag til, at knap halvdelen af de udenlandske turister har valgt at tage til Danmark. En ny app skal hjælpe dig og andre mad- og økoligiglade danskere og udlændinge med at finde vej til de caféer, restauranter og hoteller, der har økologi på menuen.

Danskerne er verdensmestre, når det gælder om at købe økologiske fødevarer. Men forbrugernes stigende interesse for økologi er en global trend, og nu bliver det nemmere for turisterne at finde ud af, hvor de kan få et økologisk måltid i Danmark.

Fødevarestyrelsen og VisitDenmark har i samarbejde udviklet en app, der guider turisterne hen til caféer, restauranter og hoteller, som har Det Økologiske Spisemærke i enten guld, sølv eller bronze. Foreløbig deltager cirka 150 hoteller, restauranter og caféer – men det er forventningen, at flere kommer til.

Gode madoplevelser er vigtige for turisterne

For knap halvdelen af de udenlandske turister er gode danske spisesteder en af årsagerne til at vælge Danmark som rejsemål. Det viser VisitDenmarks turistundersøgelse, som også peger på, at for fire ud af ti turister er lokale madoplevelser et af deres primære motiver for at rejse til Danmark.

Der er derfor et stort potentiale for at knytte gastronomi, fødevarer og turisme endnu tættere sammen, mener VisitDenmark. Og det er den nye app et eksempel på.

Læs mere...