smutturen

Ny guide viser vej til unikke naturoplevelser

Green Key ønsker at give dig flere naturoplevelser fx via kriterierne, hvor hoteller kan udbyde eller informere om disse. Smutturen.dk kan hjælpe dig med at finde gode naturoplevelser.

Danmark er dækket af ca. 23 pct. natur og mere end 7.300 km kyststrækning, der gemmer på en lang række attraktioner, som er ganske gratis at besøge. I den nye inspirationsguide Smutturen.dk kan man finde 50 af disse steder, som alle rummer et særligt oplevelseselement.

Ved hjælp af et Danmarkskort kan du se en listevisning over alle de steder, der er i nærheden af, hvor du befinder sig. Sitet kan både bruges som inspiration og praktisk rutevejledning, når man sidder derhjemme, er i sommerhuset eller langt ude i skoven.

Det er landets kommuner og turismeorganisationer, der har stået for at indstille deres lokale naturoplevelser, mens et ekspertpanel bestående af fire fagdommere med kompetencer inden for oplevelse og turisme, miljø- og naturpolitik eller naturhistorie og kulturarv har udvalgt de endelige 50 steder fordelt over landets fem regioner.