intkontrolsinaturphamakon2018

Pharmakon: Nyt fokus på madspild

Pharmakon i Hillerød blev gennemgået af internationale Green Key kontrollanter, som også hørte om køkkenets nye fokus på at minimere madspild.

På billedet ses Pharmakons centerchef Lene Schade Poulsen og teknisk ansvarlig Stig Regtved sammen med Green Keys internationale kontrollanter Nora Hartel og Isabel Lissner.

Også på Pharmakon i Hillerød kan gæsterne være sikre på, at stedet lever op til høje miljøstandarder. Stedet er blevet kontrolleret af to internationale Green Key kontrollanter, og der var tilfredse med, hvad de så.  Stedets bæredygtighedsrejse startede ved tildeling af Green Key omkring klimatopmødet i 2009, og selvom der er sket meget - har Pharmakon stadig gang i en masse miljøforbedringer. 

Omtrent 80 % af belysningen er den energibesparende LED, mens de sidste 20 % er energipærer og lysstofrør. Pharmakon har fået et nyt CTS-system, så de bedre kan styre energi, vand og varmeforbrug, så forbruget nedreguleres, når der ikke er behov. 

Køkkenet har øget fokus på at nedbringe madspild, så køkkenchef Peter Larsen har sendt to fra køkkenet på foodcoordinator-uddannelse og er med i en kommende madspildskampagne fra HORESTA.

Se video om genbrug af brødrester fra Pharmakon.