Business Dinner .jpg

Firstmovers tænker grønt uden kødskabelon

Der skal tænkes grønt, for vegetariske og veganske retter er et must på menukortet i dag

»Lav jeres egne fortolkninger af det grønne køkken, siger fremtidsforsker Kirsten Østergaard Poulsen fra Firstmove. Det skal ikke være efter en kødskabelon, hvor retterne efterligner kød og hedder noget med bøf eller deller. Har I ikke selv evnerne til det, så hyr en dygtig kok fra Indien, hvor man har et velassorteret vegetarkøkken,« opfordrer Kirsten Østergaard Poulsen.

I firstmovernes verden skal mad og drikke ikke være lokalt for enhver pris, men når det giver mening og ikke belaster kloden unødvendigt. Inspirationen må meget gerne komme udefra, så verden bliver budt indenfor på lokale betingelser. Det kan f.eks. resultere i en hummus af hestebønner, rapsolie og danske urter i stedet for klassikeren af kikærter og olivenolie. Eller fermenterede mirabeller med salturt i stedet for oliven. Gerne med et hjemmelavet præg, for firstmoverne foretrækker skævhed med smag og passion frem for polerede industriprodukter.

Læs hele artiklen i Visitor på side 20.