maria-2

Guldsmeden Hotels vinder turismepris for bæredygtighedsindsats

Parret bag den Green Key mærkede hotelkæde Guldsmeden vinder MARIA-prisen for deres bæredygtige arbejde.

Det var også tilfældet i år, og i forlængelse af dagens bæredygtige tema var det besluttet, at MARIA-anerkendelsen skulle gå til en virksomhed, der havde bidraget til dansk turismes ’grønne’ omdømme. MARIA står for Marketing Award for Raising International Awareness.

Det blev parret bag hotelkæden Guldsmeden Hotels, Sandra og Marc Weinert, der i år blev hædret med MARIA-prisen.

”Guldsmeden Hotels er bygget på sunde værdier, og MARIA-prisen er også en anerkendelse af det store arbejde, som Guldsmeden Hotels gør for at sprede de bæredygtige initiativer til både kolleger og konkurrenter i erhvervet. For som de siger, er der intet bæredygtigt i at holde på de gode ideer. Og med hoteller på Bali og Island samt Norge, Tyskland og Frankrig er virksomheden i den grad med til at ’brande’ dansk turisme og erhvervets ansvarlige drift uden for landets grænser”, fortæller Jens Zimmer Christensen, formand i HORESTA.

Guldsmeden Hotels har blandt andet lanceret den internationale bookingportal ILoveEcoHotels.com, hvor kommissionerne ikke går til bookinggiganter som Booking.com og Expedia, men omsætningen i stedet bliver hos virksomhederne, mens en andel også går til velgørende formål.

Virksomheden har Green Key på alle deres hoteller i Danmark og er også den eneste hotelkæde med det økologisk guldmærke, og Guldsmeden Hotels holder sig heller ikke tilbage, hvad angår ny teknologi. Som første hotelkæde i hele verden har de installeret et nyt brusesystem på hotelværelserne, som er udviklet til rumfartsorganisationen NASA til Mars-missionen, der sparer over 90 pct. af vandet på gæsternes bade.

Herudover arbejder kæden med konkurrencer mellem virksomhedens hoteller for at nedbringe madspild, hvor gæsterne inkluderes og belønnes. Guldsmeden Hotels er også ved at skifte leverandør af puder og dyner til en kameluldsproducent på grund af dyrevelfærd, og så bruger de certificeret træ i deres nye hotelprojekter.