P1PublicSericeOmbæredygtigTurisme.jpg

P1-program: Har vi bæredygtig turisme i Danmark?

Verdensmål 8 skal sikre anstændige jobs og økonomisk vækst. Men hvordan fremmer vi inklusiv og bæredygtig turisme i Danmark? Og hvordan kan vi måle på, om vi bevæger os i den rigtige retning?

Det var omdrejningspunktet for debatten på Solrød Gymnasium, hvor 25 elever deltog. Panelet bestod af Carina Ren, som er lektor på Institut for Kultur og Læring på Aalborg Universitet i København, Mikal Holt Jensen, som er miljøchef hos Horesta samt sekretariatsleder for Green Key og Anders Rosbo, som er kommunikationschef hos VisitDenmark.

For turister giver indtægt til hoteller, restauranter og statskassen, men med flyrejser og bilferier er turismen også en stor CO2-udleder. Hvad skal turismen gøre for at blive en del af grøn omstilling? Det diskuterer panelet og vært Jesper Borup under verdensmål 8 ’Anstændige jobs og økonomisk vækst’ i Public Service på P1.

Hør udsendelsen her...